Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Az MDF és az SZDSZ is elutasítja az internetadót

Az MDF szerint bár a szabad demokraták folyamatosan adócsökkentéssel kampányolnak, amikor lehetőség lenne ígéreteik betartására, megszavazzák az újabb sarcokat - áll a párt keddi közleményében az internetadó kapcsán.
Az SZDSZ viszont azt állítja, hogy jelenlegi formájában nem támogatja az internetet is sújtó kulturális járulék bevezetését. Kóka János megállapodott az MSZP-frakció vezetésével, hogy elhalasztják a törvényjavaslatról szóló általános vita lezárását.

Elfogadhatatlannak tartja az MDF, hogy a kormány az internetre is kiterjesztené a kulturális járulékot. Véleményük szerint inkább kedvezményekre lenne szükség az internet bővítése érdekében. Az MDF emellett nem érti a szabad demokratákat: a liberálisok adócsökkentéssel kampányolnak, azonban amikor lehetőségük lenne ígéreteik betartására, újra beállnak a szocialisták mögé - fogalmaz a párt közleménye. Véleményük szerint ha az SZDSZ szándékai valóban komolyak, akkor nem támogathatják az "MSZP újabb ballépéseit", így az internet-szolgáltatók értelmetlen és átgondolatlan megadóztatását sem.

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője ezzel szemben azt közölte: jelenlegi formájában nem támogatja az internetet is sújtó kulturális járulék bevezetését. Ezért kedden felkérte Dióssy Gábort, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkárát, hogy a tárca kezdeményezzen egyeztetést az érintett szakmai szervezetekkel és igyekezzenek még ezen a héten konszenzusra jutni a kérdésben.

Az SZDSZ közleménye szerint Kóka János megállapodott az MSZP-frakció vezetésével: halasszák el a törvényjavaslatról szóló általános vita lezárását, hogy maradjon idő az egyeztetések lefolytatására. Ezt követően az SZDSZ törvénymódosító javaslatot kezdeményez a Parlamentben - a frakció meggyőződése ugyanis, hogy a kulturális járulék tervezett bevezetése akadályt jelentene a digitális írástudás és internetes kultúra terjedésében.

Olvasóink írták

 • 5. Kolompár Rómeó 2008. április 16. 09:22
  „S*ggluk-adó? Ásítás-adó? Pislogás-adó? CO2-adó? (Ami a tüdőből jön ki, mindezt kötelezően megvásárolandó mérőszerkezettel) Rohadt-mocskos-görény-politikusokat-anyázó-véleménynyilvánítás-adó? (Ebből folyna be a legtöbb, több, mint áfából és jövedéki adóból összesen).

  Mi a jó édes anyátokat képzeltek ti magatokról??? Takarodjatok kapálni, többet érnétek az országnak!”
 • 4. csingiz 2008. április 15. 20:44
  „Nem kell izgulni, ismét védi e sanyargó népet a gaz komcsiktól az szdsz!Éppen úgy mint nem is olyan régen! Mikor is volt...mikor is volt...na, de mikor is volt...”
 • 3. Gybaba 2008. április 15. 18:19
  „Van még egy olyan ország, ahol internet-adót kitaláltak? Neveld a gyermekedet a kor szelleme szerint, sőt dolgozz otthon! Már ehhez is nekünk kellene plusz fizetni? Szégyen...”
 • 2. DBLaci 2008. április 15. 16:28
  „Ehhez nehéz bármit is hozzátenni.”
 • 1. matriné 2008. április 15. 14:17
  „Nem lehet igaz, hogy ezt a tolvaj bandát nem lehet elzavarni a hatalom bitorlásából! Ezek nem kélpesek meglenni népnyúzás nélkül. Arra képtelenek, hogy eladható értékeket termeltessenek, akkor meg mi a jó fenének vannak a posztjukon? A lakósság fosztogatásához nem kell képviselő, csupán azért, hogy a köztörvényse bűnt legalizálják!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset egy vaddisznó miatt

Vaddisznó okozott halálos balesetet kedden korareggel az 1-es főúton Ács és Gönyű közötti szakaszán… Tovább olvasom