Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Az MDF januárban dönthet a programjáról

Az MDF országos választmánya az előzetes tervek szerint január 30-án fogadhatja el a párt választási programját - mondta Makay Zsolt, a testület elnöke csütörtökön.
Hozzátette: az időpont még változhat, az események előre is hozhatják, de el is tolhatják a tanácskozás tervezett dátumát. Közlése szerint a választási programot - amelyet Kajdi József kabinetvezető irányításával dolgoznak ki - a 100 tagú országos választmány jelenlevő tagjainak többsége fogadhatja el.

Arra a kérdésre, hogy az MDF országos és fővárosi listájáról is döntenek-e az országos választmányi ülésen, Makay Zsolt nem kívánt reagálni.

Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese szerdán újságíróknak - a pártja és az SZDSZ lehetséges választási együttműködésére vonatkozó kérdésre válaszolva - elismerte, hogy az MDF folytat tárgyalások "az SZDSZ néhány politikusával".

Az MDF meghirdette a nyitás politikáját, és nagyon sok olyan szervezet és párt jelentkezett, amelyik egyetért azzal a programmal, melyet Bokros Lajos neve fémjelez - mondta Herényi Károly sajtótájékoztatón arra a kérdésre válaszolva, igaz-e, hogy napokon belül SZDSZ-MDF választási együttműködés születik.

Az MTI szabad demokrata forrásokból úgy értesült: Retkes Attila az SZDSZ megyei elnökeivel találkozott szerdán, akiket tájékoztatott a pártnak az MDF-el folytatott tárgyalásairól. Az MTI úgy tudja, hogy a két párt között csütörtökön elnöki szinten folytatódnak majd a tárgyalások, és a nap folyamán Retkes Attila és Dávid Ibolya is találkozni fog.

Olvasóink írták

 • 3. Orfeusz 2010. január 15. 09:10
  „R. Kennedy meggyilkolása után az USA tv-adói hosszan egyetlen feliratot közvetítettek: SHAME. Az MDF-SZDSZ-és kapcsolt részei összeborulása után itthon is meg kellene jelennie a feliratnak: SZÉGYEN! Ime, Magyarország egy politikai szelete. Az egykori "rendszerváltók"! A felelősség és a börtön elkerülése érdekében a FIDESZ 2/3-a ellen mindent megtesznek! Néhány tucatnyian a politikai alvilágból menekülni akarnak a vagyonelkobzás és a fegyház elől!
  Ki tud arról, hogy a hírek szerint a jelenlegi parlamenti képviselők jelentős része ( már, még ) kettős álampolgár?????????? Izraeli, USA stb. Erről - ha igaz- miért hallgat a nemzeti-polgári média?????????? Nézzenek utána!!!!!!! Hogyan lehet a MAGYAR PARLAMENT-ben idegen képviselő?????????????????”
 • 2. dodó 2010. január 14. 18:06
  „Dönteni dönthet, de minek?
  Januárban már nem is lesz MDF, mert lezárultak a tárgyalások a másik hazaáruló "pérttal", az SzDSz-szel, és Demokrata Centrum néven próbálják néhány agymosott szavazatát megkaparintani.”
 • 1. igazságkereső 2010. január 14. 15:20
  „Akkor a 100 tagú cigányzenekart is felkérhetik programjuk elfogadására, hiszen sajnos lényegtelenné vált az MDF saját maga is, hiszen annyi amorális dolgot tett, mely egyáltalán nem szolgálta a saját választópolgáraik érdekét sem.Sajnos mindig csak a maguk érdekeivel voltak és vannak elfoglalva,szent meggyőződésem és ezt az élet is igazolta,hogy az MDF létrejötte csak arra volt jó, hogy 1990-ben megkezdődjék az ország hanyatlása,emberek tízezreinek ellehetetlenítése, munkahelyeik elorzása,és még lehetne tovább sorolni mind azt, ami a jelenlegi végkifejlethez vezette az országot.Kérdezném Dr. Dávid Ibolyától és hű "adjutánsától" Herényi Károlytól, hogy mennyiben rendítette meg Őket az, hogy emberek ezrei jutottak arra a szintre, hogy már nem tudják részleteiket fizetni, családostól rakják ki az utcára,munkahelyeik nincsenek,bankválság közepette Magyarországon úgy megtámogatták a bankokat, hogy a közelmúltban a sajtó több milliárdos banknyereségről számolt be, miközben épp a bankok árverezik az általuk fizetésképtelenné tett adósokat!Ugye nem kell részleteznem,hogy mire gondolok? Szégyellhetik magukat és még Ők ájtatoskodnak, szeretnének nyerni a parlamenti választásokon?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magas a szálló por koncentrációja Budapesten

Nagyon magas a szálló por koncentrációja két helyen is a fővárosban, ha ez két napig így marad,… Tovább olvasom