Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Az MDF leadta az ajánlószelvényeket

Szabó József, az MDF győri polgármesterjelöltje a városházán ismertette pártja elképzeléseit.
Szabó József, a Magyar Demokrata Fórum győri polgármesterjelöltje kedden délelőtt a városházán ismertette pártja elképzeléseit a megyeszékhely jövőjéről. A tájékoztatót a választási iroda munkatársai jelenlétében tartották, miután átnyújtották nekik a szervezet színeiben induló 21 képviselőjelölt ajánlószelvényeit.

– A hangzatos ígéretdömping utáni csalódottság állapotában arra kérem a választókat, ismerjék fel, hogy az önkormányzati megmérettetésen indulók közül ki mit akar és ki mire képes – hívta fel a figyelmet. – A társadalom legkülönbözőbb területein dolgozó jelöltjeink már felmérték a megyeszékhely lakóinak igényeit – tette hozzá.

Hangoztatta: bár az Európai Unió lehetőséget nyújt Magyarországnak a felzárkózáshoz, félő, hogy a jelenlegi politikai elit hibájából ezt a lehetőséget elszalasztjuk. Mint mondta, az MDF hisz abban, hogy a győri emberek életminősége ennek a lehetőségnek a kihasználásával megközelítheti az osztrákokét.

Pártja rövid távon, a konvergenciaprogram hatásainak ellensúlyozására megvalósítaná a szolgáltató típusú önkormányzatot. A hosszú távú, nagy ívű városfejlesztési program viszont szerinte legalább két választási ciklust igényel. Ennek része lenne a már meghirdetett Autopolis-program részletes kidolgozása mellett a város több lábon állásának biztosítása a turizmus, a „folyók városa" adta lehetőségek sokkal jobb kihasználásával, amire nem három-, hanem harmincmilliárd forintot kellene fordítani.


Az MDF szorgalmazza az új városrész megépítését „az iránta keltett ellenszenv legyőzésével", öt év alatt befejezné a panelprogramot és jelentős eszközöket csoportosítana a város egyéb lakásainak energetikai korszerűsítésére. – Mindehhez új szemléletre, új párbeszédre, a vezetés és a város közötti sokkal jobb kommunikációra van szükség – jelentette ki Szabó József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszabb távra tervez

Román junior-világbajnok kapussal erősített a magyar bajnok

Audi-ETO. Stancuta Guiu… Tovább olvasom