Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Az MDF megdöbbent Romsics menesztésén

A Magyar Demokrata Fórum megdöbbenéssel értesült arról, hogy Romsics Imrét, a kalocsai múzeum igazgatóját eltávolítják vezetői állásából, a szóbeli hivatkozás szerint a 2006-os megzsarolásával kapcsolatos bírósági eljárás miatt - áll az ellenzéki párt elnökségének szombati közleményében.
Mint ismeretes, az MDF képviselőjelöltjét 2006-ban Bagó Zoltán, a Fidesz képviselőjelöltje fenyegette meg, hogy ha nem lép vissza, a polgári kormány esetleges hivatalba lépésével búcsút inthet állásának.

Akkor a Választási Bizottság elmarasztalta Bagó Zoltánt, akit a Fidesz visszaléptetett a képviselő-jelöltségtől. "Az ellenzéki párttól ígéretet kaptunk arra is, hogy Bagó Zoltánt a Fidesz kizárja soraiból, ez azonban máig nem történt meg" - emlékeztet a történtekre az MDF. "A maffiamódszerekkel való zsarolás után nem sokkal Bagó Zoltán a Bács-Kiskun megyei közgyűlés fideszes alelnöke lett, majd rágalmazás vétsége miatt eljárást indított Romsics Imre ellen" - teszik hozzá.

"Mi, konzervatívok megdöbbentőnek és felháborítónak tartjuk, hogy Magyarországon ez megtörténhet: amíg a megzsaroltat kirúgják munkahelyéről, addig a zsarolót komoly döntéshozó politikai pozícióba juttatják" - írja a párt elnöksége. Az MDF szerint "egy normális országban nem fordulhatna elő, hogy a legnagyobb ellenzéki párt szavát megszegve egyenesen pajzsra emeli a köreiből kikerült zsarolót, amíg az áldozat kiváló szakmai múltja ellenére mondvacsinált okokból kénytelen távozni állásából".

Fidesz: Romsics Imre megsértette Bagó Zoltán jó hírnevét

A Fidesz szerint Bagó Zoltán senkit sem fenyegetett meg, amit jogerős bírói ítélet is rögzít. Ellenben Romsics Imre, Herényi Károly, Dávid Ibolya és Karsai Péter hazug állításaikkal megsértették Bagó Zoltán jó hírnevét - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szombaton az MDF szombati közleménye kapcsán, amelyben a párt megdöbbenését fejezte ki Romsics Imrének, a kalocsai múzeum igazgatójának menesztése miatt.

A szóbeli hivatkozás szerint Romsics Imrét a 2006-os megzsarolásával kapcsolatos bírósági eljárás miatt bocsátják el az állásából - áll az MDF szombati közleményében. Az MDF közleményében hozzáteszi: "mint ismeretes, a párt képviselőjelöltjét 2006-ban Bagó Zoltán, a Fidesz képviselőjelöltje fenyegette meg, hogy ha nem lép vissza, a polgári kormány esetleges hivatalba lépésével búcsút inthet állásának."

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. tüsök 2009. január 25. 20:26
  „Egyetlen párt sem annyira egypárti hatalomra éhes,min a fidesz.Ki akart beköltözni a Sándor Palotába,én csak egy emberről tudok.Ezt valahogy sokan elfelejtették,igaz régen volt.”
 • 22. aranka2 2009. január 25. 18:02
  „Achilleus, ha én hülyének tartok valakit, nem hülyézem le, hanem nem vitatkozom vele.
  Az MDF gyanús ügyeit teljesen felesleges elemlegetni, nagymamám az efféle jelenségekről mondta mindig, hogy komédia, két krajcár. Ettől függetlenül persze tény, hogy a fidesz be akarta őket kebelezni, ez félig sikerült, Lezsákék lefeküdtek nekik, Dávidék nem. A kisgazdákat felszámolták, beolvasztották, a KDNP máig zombipártként működik a fideszben. Emlékszem Orbán sokszor elmondott szövegére, miszerint mennyire ellenszenves számára mindenféle koalíciós egyezkedés. Szerintem meg az a demokrácia egyik alapja a mindig, minden kérdésben folyamatos egyezkedés. Nem nagy siker, hogy "megakadályozták" annak a bohóc Torgyánnak a közt. elnöki aspirációit, ennek nincs köze a kisgazdák leszalámizálásához. Ami meg az MDP-párhuzamot illeti, abból magam is idézhetnék, pl. Rákosi hírhedt szövegét a leszalámizálásról (ezt spec. ők találták ki), vagy a koalíciós "huzakodások" (1945-48) iránti megvető dumájukat. Mellesleg sok-sok hülye demokrata van a világon.”
 • 21. achilleus 2009. január 25. 11:41
  „Aranka2. Ugye Dávid Ibolyát Orbán Viktor irányítja a szalámizásban?
  Torgyánt köztársasági elnöknek!!! A Fidesz ezt például megakadályozta. Ön szerette volna? Azt a szellemi "Buzerást"? Inkább nézze meg a baloldalt! Tényleg maga tényleg ennyire korlátolt? Nem tagja véletlenül a Tisztelet Társaságának? Tudja Leisztinger, a Pick-gyilkos, továbbá Provident uzsorás, Gergényi onnan húz évi 25-30 millát. Teljesen sötét az Ön számára az Almási Kornél ügy? Nem Szilvásytól kapták a NBH-s hangfelvételeket??? Hányszor került be a parlamentbe az MDF a Fidesz farvizén? (2x: 1998, 2002).
  Ön tényleg semmit nem tanult a Magyar Dolgozók Pártja történetéből? Ön szerint egy "hülye" lehet-e demokrata?”
 • 20. aranka2 2009. január 25. 10:43
  „Saját magukat törölték el? Ha-ha-ha
  (Az egy a tábor, egy a zászló nem üres süketelés volt, hanem program)”
 • 19. achilleus 2009. január 25. 09:50
  „tüsök 2009.01.24. 21:42
  A fentemlített pártok saját magukat törölték el.”
 • 18. tüsök 2009. január 24. 21:42
  „A fidesz simán eltörőlte a kisgazda pártot,erről Torgyán úr többet tudna mesélni.Ez a célja az MDF-el is.Ezen nincs mit ragozni.”
 • 17. Power 2009. január 24. 21:14
  „Az MDF "ellenzéki" párt? :)

  Az igazságról
  http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=120100”
 • 16. hazaffy 2009. január 24. 20:04
  „"Azért, mert a fideszben már ez is megengedhetetlen, azért."
  ÁÁÁáááálmodj királylááááány.”
 • 15. achilleus 2009. január 24. 19:51
  „14. hozzászólás hazaffy 2009.01.24. 19:37
  "Akkor miért is kért bocsánatot Orbán Viktor írásban?"

  Azért, mert a fideszben már ez is megengedhetetlen, azért.”
 • 14. hazaffy 2009. január 24. 19:37
  „Akkor miért is kért bocsánatot Orbán Viktor írásban?”
 • 13. batray 2009. január 24. 19:34
  „wazze Vásárhelyi Mária, Kende Péter szép társaság wazze akkor már mindent értek wazze eddig csak sejtettem”
 • 12. achilleus 2009. január 24. 19:08
  „csengele 2009.01.24. 17:37
  Kedves csengele! A hangfelvételen arról volt szó, hogyha visszalép, akkor gyorsabb előmenetelre számíthat. Ennyi!
  Az MDF ezt úgy forgatta meg, hogy FELTÉTELEZTE, hogyha nem, akkor viszont retorzió éri. Ilyesmi viszont nem volt a hangfelvételen. A cselekmény kétségtelenül nem volt etikus: ezért léptették vissza, de nem volt bűncselekménygyanús, ezért maradhatott a politikában. Mellesleg a két ember jóban volt egymással, így akár egy "baráti" megjegyzésként is lehetett volna tekinteni.”
 • 11. aranka2 2009. január 24. 18:51
  „batray, az mszp-t szereti a szögedi hóhér, nem én.
  A bíróságok elfogultságát illetően szíveskedjetek fellapozni Ripp Zoltán, vagy Vásárhelyi Mária írásit, a gugli kiadja, ha érdeklődtök. Hívatkozhatnék dr. Kende Péterre is, jó írásai vannak ebben a tárgyban, de ő sokszor elfogult.
  Nem tudom Achilleus, hogyan került ide a Vasúti Hivatal gyalázatos megszüntetése, de ha már szóba hoztad, ebben a kérdésben Fónagy Jánossal tökéletesen egyetértek.
  Általában. Miért kellene nekem szeretni az mszp-t? Ellenszenves számomra a fidesz primitív ellenzékisége, olcsó populizmusa, diktatórikus berendezkedése, zsigerileg gyűlölök mindenféle rasszizmust, szélsőséget, de a gyalázatosan tolvaj, korrupt mszp-re sem volnék képes szavazni.”
 • 10. csengele 2009. január 24. 17:37
  „Ha nem volt igaz, hogy zsarolt a képviselő-jelölt, akkor miért léptette őt vissza a FIDESZ!? Ha nem csalnak az emlékeim, valami hangfelvétel is készült akkor. Persze lehet, hogy a bíróság nem vette zsarolásnak azt, hogy ki fogják rúgni, ha nem lép vissza. Valószínűleg baráti figyelmeztetésnek minősítette azt... Friderikusz mondta nemrég, hogy isten őrizzen benünket Orbán Viktortól. Én még hozzáteszem, hogy a csapatától is!”
 • 9. hazaipalya 2009. január 24. 15:01
  „atv kész röhely,este adnak 2 orat a komcsik szája ize szerint ,a tuloldalon már 2 tv egész nap ad jobbos adásokat. Hiába no a jobb a Jobbik :) a jobb oldali adások ezerszer szinvonalasabbak ,az atv amugyis csak utolag jött létre /majmoltak/”
 • 8. madártej 2009. január 24. 14:20
  „Aranyka, téged ki vezérel kézileg, waze? Mert a bíróságot megvádolod, nem kicsit, nagyon, de arról nem írsz, hogy te magad miért találod ezt igaznak?”
 • 7. achilleus 2009. január 24. 12:38
  „Aranka2, és ez mi???:
  Törvénytelen a Magyar Vasúti Hivatal megszüntetése!
  A Fidesz szerint törvénytelen volt a Magyar Vasúti Hivatal megszüntetése, amire azért került sor, mert a hivatal megsértette a kormányfő érdekeltségébe tartozó cég érdekeit - mondta Fónagy János vasárnap Budapesten - 2008.07.06 12:43, MTI

  A Fidesz szerint a hatalom nem nézte el a hivatalnak, illetve elnökének, hogy a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök érdekeltségi körébe tartozó Motim Zrt.-nek egy, csaknem nyolc kilométeres vasúti pályát nem adott át, illetve a közelmúltban elutasította a Motim vasúti tevékenységére vonatkozó engedélyét - közölte Fónagy János sajtótájékoztatón. Hozzátette: ezt nem bocsátotta meg a hatalom, "ezért a Magyar Vasúti Hivatalt meg kellett szüntetni, s Antal Dánielnek menni kellett". "A kisebbségi kormány megüzente, nem tűri és mennie kell annak, aki Gyurcsány Ferenccel szembeszáll", aki megsérti a kormányfő üzleti érdekkörébe tartozók érdekeit - fogalmazott Fónagy János, aki szerint ami most történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kisebbségi kormány visszaél hivatalával, ez "visszaélés a hivatali hatalommal".

  Aranka2, a Magyar Vasúti Hivatal EU-konform szervezet volt, 2006. január 1-én indult, vezetőjét 6 évre nevezték ki, és mind a hivatalt, mind az elnökét jogellenesen számolták fel.
  Mit gondol miért bőgte el magát gyurcsány a nem sokkal később bekövetkezett monorierdői baleset miatt tartott tájékoztatón!!? Na de könnyen túltette magát az eseten, több is szárad a lelkén (vagy mijén).”
 • 6. batray 2009. január 24. 11:41
  „wazze csöppet se zavarjon,hogy jogerős bírósági ítélet van róla, hogy Bagó Zoltán senkit sem fenyegetett meg wazze aranka2 ha nem vetted volna észre 7 éve már nem a Fidesz van kormányon,hanem az általad annyira szeretett mszp,szdsz és fű alatt az mdf koalíció,így azt kijelenteni,h a bíróságokat a Fidesz irányítja marhaság wazze”
 • 5. KolompárRómeó 2009. január 24. 11:39
  „2. hozzászólás aranka2 2009.01.24. 11:18

  Nézd csak továbbra is az ATV-t.”
 • 4. mugri 2009. január 24. 11:38
  „aranka2 2009.01.24. 11:18
  Nem "bukott le" senki!
  Jól ismert tény, hogy a magyar bíróságok többsége a fidesz nótáját újja, számtalan ilyen ítéletet lehet idézni. Az tehát, hogy a bíróság mit állapított meg, az igazság szempontjából semmit sem számít.
  A döbbenetre az ad okot, hogy a mocskos, bosszúálló politika mndehová beüti az orrát, ahol semmi keresnivalója sincs. Ilyen a fidesz-világ, aki nem hűséges katonájuk, dögöljön meg.

  Igassággodd vaggyonn farranka, türrhhetötlenn amitezök a szöggény cusslágga nomög a pösti szocipógár mestörre is csinyákónak. Rályaférrne mánn ere a fidöszhamasszosfassisztta birrosággrjaiss éggy-kétt fosszforross bommba mintta gázábba. Intészköggyéé léccii, he-he:)”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóban égett egy ember a 62-es főúton

Autóban égett egy ember szombat reggel, miután frontálisan összeütközött egy kamionnal a 62-es… Tovább olvasom