Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Az MDF nyilvánosságra hozta országos listáját

Az MDF választmányi ülésén Katona Kálmán választmányi elnök bejelentette, hogy az MDF 165 körzetben tudott egyéni jelöltet állítani. Dávid Ibolya folytatta a Fidesz bírálat, Deutsch-Für Tamás sikert kívánt az 5 százalékos küszöb eléréséhez.
Az MDF országos választmánya, ahogyan az elnök, Katona Kálmán fogalmazott, kisebb vita után fogadta el a párt országos listáját. Az első öt helyen Dávid Ibolya, Herényi Károly, Hock Zoltán, Csapody Miklós és Karsai Péter található. Nincs viszont az első húszban Gémesi György, őt a 24. helyre tették. Vele kapcsolatban elhangzott: akinek komoly esélye van az egyéni győzelemre, az hátrább került a listán.

Benne van viszont az első húszban az ismert erőművész, Fekete László. A volt miniszterelnök, Boross Péter a Pest megyei listát vezeti, Katona Kálmán választmányi elnök pedig a budapesti listát.

Katona Kálmán azt reméli, az első 14 hely jelenthet biztos képviselői mandátumot.

- Úgy számoltunk, hogyha 5 százalékot kap a demokrata fórum, akkor 12-14 jelölt juthat be. Arra figyeltünk, hogy azokat a képviselőinket, akik kitartottak a legnehezebb csatákban a parlamentben és nem hagyták magukat megvásárolni a nagyobbik jobboldali párt által, olyan helyre tegyük, ahol a bejutásuk az 5 százalékos küszöb elérése esetén biztos - mondta az országos választmány elnöke.

A demokrata fórumos választmányi ülést most bizakodás jellemezte. Úgy érzik, feljövőben vannak és napról-napra nő a támogatottságuk.

- Nem 5 százalékra számítunk egyébként, hanem ennél jobb eredményt érzünk a levegőben, vannak erre méréseink is, támogatottságunk napról-napra nő. Az a centrumpolitizálás, amelyet most már egységesen sikerül megvalósítanunk, sikeresnek tűnik, ezért azt gondolom, hogy az alsó értéknél lényegesen jobb eredményt érhetünk el - közölte Katona Kálmán.

***

Az eseményen az MDF elnöke bírálta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét. "Néhány éve a baloldal volt bajban, ma viszont a jobboldal van válságban és ezért személy szerint Orbán Viktor a felelős" - mondta a választmányi ülés sajtó számára is nyilvános részén Dávid Ibolya. Az MDF elnöke arról is beszélt, hogy a demokrata fórum 2010-ben győzelemre tör, idén pedig szeretne meg szilárdulni. Bíznak a választók felelősségérzetében, abban, hogy az emberek nem fognak bedőlni a két nagy politikai erő ígérgetéseinek, melyek köszönőviszonyban sincsenek a költségvetéssel.

Az MSZP és a Fidesz baloldalias politizálása hasonlít egymásra és azért ígérgetnek, mert félnek, hogy veszítenek a választáson. Dávid Ibolya szerint a két nagy párt egymás megsemmisítésére törekszik, pedig Magyarországon szükség van bal- és jobboldalra egyaránt. És kellenének a bátor politikusok is, akik az elkerülhetetlen reformokat megvalósítják - tette hozzá az MDF elnöke.

***

Deutsch-Für Tamás szerint az MDF elnökének véleményét bizonyára az a csalódottság okozza, hogy nem tudtak minden körzetben egyéni képviselőjelöltet állítani. A Fidesz frakcióvezető-helyettese ugyanakkor sok szerencsét kívánt az MDF-nek az öt százalékos parlamenti küszöb eléréséhez.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyes terek

A magánszférának éppen leglényegibb vetületével, a személyes térrel foglalkozom jelen dolgozatomban.… Tovább olvasom