Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Az MDF tervei a Széchenyi térre

A Magyar Demokrata Fórum győri képviselőjelöltjei Szabó József polgármesterjelölttel az élen szombat délelőtti sétára, zenés promenádra invitálták a megyeszékhely lakosságát, választópolgárait.
A városháza előtti térről indulva a Rába fúvószenekar és a Rába énekkar kíséretében végigvonultak a bevásárlóutcán, majd Szabó József a Széchenyi téren a hely sajátosságaira hívta fel a menethez csatlakozott érdeklődők figyelmét. Mint elmondta, nem megmásíthatatlan fátumként kell felfogni a tér jelenlegi állapotát. Közép-Európa egyik legszebb terét, számos nyugati példa alapján, jelentős turisztikai látványossággá lehet fejleszteni.

– Nem egyszerű térkő burkolásra kell gondolni – hangoztatta. – A tér alatt jelentős régészeti érték rejlik, sajnos szó szerint, ezt meg kell mutatnunk mindenkinek. A római kori, középkori emlékeket szakszerű feltárás után a helyszínen, változatos építészeti megoldásokkal kialakított üvegfelületeken keresztül tanulmányozhatná minden erre járó. A turizmus további fellendítésére Győrnek mielőbb kikötőre is szüksége lenne, amihez természetesen szükséges a víz állandó szinten tartása, erről a párt már több alkalommal is nyilvánosságra hozta álláspontját. Szabó József szerint a víziszínpad-építés, illetve a folyópartok adta lehetőségek kihasználásával a mobil uszodák létesítése is nagyban hozzájárulhatna a város több lábon állásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már megrendelhető a 2. receptköny is

Az első kötet mintájára elkészült a második kisalföldes receptkönyv is, Tovább olvasom