Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Az MDF választmányának tagjai visszahívnák Bokrost az EP-ből

Az MDF országos választmányának döntő többsége szerint Bokros Lajost vissza kell hívni az Európai Parlamentből - mondta Makay Zsolt, a párt elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
A pártelnök közölte: az MDF országos választmánya egyhangúlag úgy döntött, hogy őt javasolja a március 5-ei országos gyűlése számára az újjászerveződő párt elnökének. A választmányi ülésen döntöttek arról is, hogy az országos gyűlés hozzon végérvényes döntést a párt névváltoztatása ügyében. Közölte: az MDF országos választmányának több mint nyolcvan százaléka gondolja úgy, hogy Bokros Lajost vissza kell hívni az Európai Parlamentből; erről hétfőn levelet küldenek a képviselőnek.

Hozzátette: szombaton megalakult a párt új országos választmánya, az MDF-nek tehát sikerült az elmúlt hét hónap alatt bizonyítania azt, hogy nincs vége.

Makay Zsolt hangsúlyozta: több megyében fiatal politikusok vették kezükbe az MDF újjászervezését, és egyedül Somogy megyében nem sikerült még a pártot újjászervezni.

A választmányi ülésen döntöttek arról is, hogy az országos gyűlés hozzon végérvényes döntést a párt névváltoztatása ügyében, azaz akkor fog eldőlni, hogy az MDF új neve Jólét és Szabadság legyen-e.

Közölte: az MDF országos választmányának több mint nyolcvan százaléka gondolja úgy, hogy Bokros Lajos "méltatlan" az EP-munkára, a közösséggel nem tartotta a kapcsolatot, ezért felhatalmazza az MDF vezetőségét a képviselő visszahívására. Ez első körben egy morális felszólítás, mivel a mandátum a képviselőé. Amit Bokros Lajos nyilatkozik, az az ő magánvéleménye, és nem az MDF-ét tükrözi - tette hozzá.

Makay Zsolt elmondta: hétfőn levélben fordul Bokros Lajoshoz, melyben azt kéri, március elsejével adja vissza a mandátumát, ellenkező esetben "feliratkozik a mandátumtolvajok hosszú listájára". Úgy fogalmazott, hogy a párt valamennyi tagja véleményt nyilváníthat arról, mi legyen a mandátum sorsa.

Kérdésre válaszolva közölte: az MDF-nek 1200 aktív és 3000 pártoló tagja van, és a párt döntően adományokból él.

Az MDF elnöke beszélt arról is, hogy a párt tartozása 240 millió forintról közel 140 millió forintra csökkent, és rendezték tartozásukat a Magyar Fejlesztési Banknál.

Olvasóink írták

 • 6. szatyi 2011. február 19. 19:44
  „Van még ilyen nevű párt?
  Visszahívás az EP képviselők esetében sincs!”
 • 5. csafe 2011. február 19. 19:20
  „Mi az hogy a választmányának több mint nyolcvan százaléka úgy gondolja??!! És mi akik rá szavaztunk? Nekünk kuss??
  Nem az MDF-re, hanem a jelöltjeire, elsősorban Lajosra szavaztunk!! Igazad van történész, Be akarnak olvadni a figyuszos húsos fazék mellé!
  Ez politikai megélhetés, és prostitució!”
 • 4. zoltanszabo 2011. február 19. 18:13
  „Bolond volna ha hazajönne. Szép kényelnesen, nyugiban él és kapja a giga fizetést .”
 • 3. jozko 2011. február 19. 17:44
  „Őt jelölik elnöknek:
  Kit?
  bokros Lajost?

  Még nincs vége...
  Agónia prolongálva?”
 • 2. dodó 2011. február 19. 17:34
  „Szeretnék, de nincs rá módjuk. Lalika túl jól érzi ott magát és a fizu se rossz, úgyhogy nem jön. A nemlétező MDF pedig csókolhatja...”
 • 1. történész 2011. február 19. 17:07
  „Majd kiküldenek egy fideszest a hűségük zálogaként. Lefeküdtek a Fidesznek, lefeküdnek eztán is csak most majd talán közelebb szundizhatnak a húsos tál mellett. A fidesz célja,hogy sok kis hű pártot alakítson akit titokban ő irányít, és a több párt rendszert így tudja demonstrálni. Kádár éra:hazafias népfront.
  Normális ember nem foglalkozik velük..régi de igaz mondás: újra felmelegítve csak a töltött káposzta jó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt a várakozási idő Záhonynál

Hét órára nőtt az Ukrajnába tartó kamionok várakozási ideje a záhony-csapi határállomáson szombat… Tovább olvasom