Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Az MLE elítéli a támadást

A Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) mélységesen elítéli a Kármán Irén tényfeltáró újságírót ért támadást. Napjainkban világszerte emelkedik az újságírók ellen elkövetett erőszakos cselekedetek száma. A Magyar Lapkiadók Egyesülete megengedhetetlennek tartja, hogy bqnözői csoportok hazánkban is megfélemlítsék, korlátozzák, bántalmazzák a munkájukat végző újságírókat, és ezzel a demokrácia egyik alapintézményét, a sajtószabadságot, valamint azzal összefüggésben az állampolgárok információhoz való jogát korlátozzák vagy lehetetlenné tegyék. A magyar lapkiadók mielőbbi gyógyulást kívánnak a megtámadott újságírónőnek, és a rendelkezésükre álló eszközökkel most és a jövőben segíteni kívánják bátor munkája folytatásában.

A nemzetközi tapasztalatokat tekintve elszaporodtak az újságírók elleni támadások, közel 60 újságírót gyilkoltak meg az elmúlt hónapokban, és növekszik az „árulás” és „szélsőségesség” vádjával kimondott ítéletek száma a WAN (Napilapok Világszövetsége) sajtószabadságról készült éves jelentésének féléves adatai alapján.
A jelentés régióról régióra vonatkozó részletei a WAN alábbi weboldalán találhatók: http:// www.wan-press.org/article14321.html

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektronikus lesz a kiviteli eljárás

A vám- és pénzügyőrség július 1-jén bevezeti az elektronikus kiviteli vámeljárást, ami jelentősen… Tovább olvasom