Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Az MSZP elnöke gratulált, Kósa szerint már bemutatkozott az Együtt 2014

A Demokratikus Koalíció közleményben gratulált pénteken az Együtt 2014 párttá alakulásához.

A DK üdvözli az Együtt 2014 párttá alakulását

A Demokratikus Koalíció (DK) közleményben gratulált pénteken az Együtt 2014 párttá alakulásához.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében ahhoz is gratulált, hogy az Együtt 2014 szövetséget kötött a Párbeszéd Magyarországért párttal. A DK üdvözli a demokratikus ellenzéki erők között a most létrejött pártokat, illetve szövetséget.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmaz: Magyarország ma alkotmányos, politikai, gazdasági, kulturális és morális válságban van és a demokratikus ellenzék közös felelőssége és feladata az Orbán-rendszer megdöntése és a köztársaság újjáépítése.

A tavaly október 23-án választói mozgalomként létrehozott Együtt 2014 pénteken alakult párttá. A szervezetet három társelnök vezeti, Bajnai Gordon volt miniszterelnök a választási és kormányzati felkészülést irányítja majd. A pártot harmincan alapították, teljes neve: Együtt 2014 Választói Szövetség Párt.

Kósa: az Együtt 2014 párt már bemutatkozott a Fidesz-székháznál

Az Együtt 2014 párt és hívei már csütörtökön színre léptek a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházánál - így kommentálta a kormánypárt ügyvezető alelnöke a választói mozgalomként létrejött Együtt 2014 pénteken bejelentett párttá alakulását.

Kósa Lajos a Fidesz-székháznál - ahol csütörtökön tüntetés volt a tervezett alkotmánymódosítás ellen - tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: "a bemutatkozás megvolt, most már a párt is megvan hozzá". A kormánypárti politikus ezzel arra utalt, hogy pártja csütörtökön több nyilatkozatban is Bajnai Gordon volt kormányfőt nevezte a székháznál tartott akció felelősének. Ezt az Együtt 2014 visszautasította.

A Fidesz a szélsőjobboldali radikalizmust és a baloldali, liberális erőszakot is elutasítja, mert "az erőszak, az agresszió, a törés-zúzás semmiképpen sem a jogállam szolgálatában áll. (...) Akik az erőszakmentesség nevében csütörtökön inzultálták itt az embereket, törtek-zúztak, azok lábbal tipornak minden olyan értéket, amely nekünk a demokráciában fontos" - tette hozzá Kósa Lajos.

Azzal kapcsolatban, hogy az Együtt 2014 szövetséget köt az LMP szétválásával létrejött Párbeszéd Magyarországért párttal, a Fidesz alelnöke úgy fogalmazott: "az LMP-s szakadárok" önmagukat cáfolják, mert éppen ők bizonyítják be, hogy egyáltalán nem más az általuk képviselt politika, hiszen míg a 2010-es választás előtt Bajnai Gordon kormányát akarták leváltani, addig most "az első adandó alkalommal összeállnak" vele.

A fideszes politikus a tájékoztatón nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy a székháznál történtek vagy a nemzetközi reakciók befolyásolják-e az alaptörvény negyedik módosítását, hiszen - mint mondta - azzal az Alkotmánybíróság korábbi döntését hajtja végre a parlament. Nincs ok az alkotmánymódosításról szóló döntés elhalasztására - nyomatékosította.

A tavaly október 23-án választói mozgalomként létrehozott Együtt 2014 pénteken alakult párttá. A szervezetet három társelnök vezeti, Bajnai Gordon volt miniszterelnök a választási és kormányzati felkészülést irányítja majd.

Az MSZP elnöke gratulált az Együtt 2014 párttá alakulásához

Közleményben gratulált a Magyar Szocialista Párt nevében Mesterházy Attila az Együtt 2014 párttá alakulásához, sok sikert kívánva "a pártépítéssel járó nehéz feladatokhoz".

Az ellenzéki pártvezető az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében azt írta, Magyarország történelmi választásokra készül 2014-ben, ezért a demokratikus ellenzék pártjainak és mozgalmainak többséget kell szerezniük a változás programjához.

"Az országban növekvő elégedetlenséget politikai cselekvéssé kell formálnunk azért, hogy véget vessünk Orbán Viktor hazug, korrupt és dilettáns rendszerének. Ez valamennyi demokratikus ellenzéki párt közös felelőssége" - fogalmazott Mesterházy Attila.

A választói mozgalomként létrejött Együtt 2014 párttá alakulását pénteken jelentették be. Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a tavaly október 23-án létrehozott mozgalom társalapítója az eseményen azt mondta: a korszakváltáshoz új erőre van szükség. Bejelentette, hogy az Együtt 2014 szövetséget köt a Párbeszéd Magyarországért párttal, amellyel közös listán indulnak a jövő évi parlamenti választáson, közösen állítanak jelölteket, így miniszterelnök-jelöltet is.

Olvasóink írták

 • 7. DMagóg 2013. március 10. 12:48
  „"Kósa: az Együtt 2014 párt már bemutatkozott a Fidesz-székháznál"

  Lehet, hogy igaz! No, s akkor mi a gondod kordonbontó (20 %-os?) Lajoska? Mi is volt itt az erőszaK?
  Az MTV székháznál, igen ott volt! Ja, hogy ott Tiétek volt a főszerep? Szétverték a székházatokat? Azon sem csodálkoznék! Ám, ez nem történt meg! Ne nyafogj! Húzzatok el, velük együtt, kézenfogva!”
 • 6. rózsakert 2013. március 09. 13:33
  „4.kontrapista 2013.03.09. 07:58

  Remélem nem maga volt itt állást keresni.....”
 • 5. queenmargareth1 2013. március 09. 10:35
  „4. kontrapista 2013.03.09. 07:58 ezzel most ugye nem azt akartad írni, hogy van hiteles jobboldali párt?:)”
 • 4. kontrapista 2013. március 09. 07:58
  „Néhány gondolalat a megosztott " baloldalról :
  -Egy tálból cseresznyéztek, de utálták egymást olyannyira hogy szétszedték a " babaruhát ".
  -Külön-külön lettek kakasok ugyanazon szemétdombon, amelyen terjedelme nem változott.
  -A gratulációkkal választóik előtt akarnak tündökölni, ezzel leplezve a baloldali szavazótábor megosztását.
  -Magyarországnak hiányzik egy hiteles baloldali párt, de a már leszerepelt nevek nélkül !”
 • 3. queenmargareth1 2013. március 08. 17:47
  „nem tudja kire fogni, szánalmas.”
 • 2. roxper 2013. március 08. 14:22
  „Ki a ****** ez a kósa?????”
 • 1. IVY 2013. március 08. 12:55
  „HUJHUJHAJRÁÁÁÁ!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 órát kell várniuk a kamionoknak Záhonynál

A torlódás a szokásos hétvégi nagy forgalom miatt alakult ki. Tovább olvasom