Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Az MSZP és a Fidesz megfigyelőket hívna

A kormány ismételten meghívta az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelőit a magyarországi választásokra, miután más-más okból, de az MSZP és a Fidesz is ezt kezdeményezte csütörtökön.
A kormányszóvivő tájékoztatása szerint a kabinet előzőleg már meghívta a szervezet megfigyelőit a 2006-os választásokra, ám azt a választ kapta, hogy az időközben uniós tagállammá lett Magyarországon korábban sem tapasztaltak visszásságokat a szavazás során, ezért ezúttal nem küldenek megfigyelőket. „Ezt a kormány tudomásul vette, de a mai javaslatok után a külügyminiszter újból kísérletet tesz a megfigyelők idehívására” – mondta Batiz András. Hozzátette: az Országos Választási Iroda meghívására 103 külföldi megfigyelő mindenképpen részt vesz a választások két fordulóján.
Csütörtökön az MSZP és a Fidesz egymással versenyt futva jelentette be, hogy EBESZ-megfigyelők meghívását kezdeményezi. Az erről szóló rendkívüli sajtótájékoztatót a szocialisták jelezték korábban, a Fidesz azonban egy órával korábbi időpontra hívta az újságírókat. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője arról beszélt: a Fidesz politikusai a napokban „minden erejükkel” a választási csalás gyanúját próbálták előre elhinteni.
Deutsch-Für Tamás azt jelentette be, hogy kezdeményezik: a választások mindkét fordulójára érkezzenek európai megfigyelők Magyarországra. A Fidesz kommunikációs vezetője szerint erre a választások tisztasága, törvényessége miatt van szükség, mert – mint mondta – az „MSZP sorozatos, egyre súlyosabb választási törvénysértéseket követ el”. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvő: négy év után négyesben

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit húzol ki belőle, s ezen az alapon még fontosabbnak tűnik, hogy az ember a csalódások után se adja fel a boldogság keresését. Vadászék megismerkedésének története is ehhez ad biztatást és nemrégiben azzal teljesedett ki, hogy Henriette és Attila romantikus megoldást választva csupán két tanú jelenlétében járult az anyakönyvvezető elé. Tovább olvasom