Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Az MSZP és az SZDSZ is összefogást sürget

Fodor Gábor az SZDSZ és Lendvai Ildikó az MSZP elnöke is a Jobbik és a szélsőjobboldal elleni összefogásra szólította fel a parlamenti pártokat hétfőn a parlamentben Bajnai Gordon napirend előtti felszólalására reagálva.
Fodor Gábor elismerte: pártja komoly kudarcot vallott a vasárnapi európai parlamenti választásokon, ami több éves politika következménye. Fodor szerint a Jobbik térnyerésével "egészen más országban ébredtünk ma, mint ami tegnap volt." Az SZDSZ ezért összefogásra kéri a parlamenti pártokat a szélsőjobb ellen, amely Fodor szerint szégyent fog hozni az országra.

Lendvai Ildikó szerint tanulságos választás volt a vasárnapi és elismerte, hogy az MSZP sokkal több szavazóját vesztette el az elmúlt években, mint a Fidesz. A szocialista pártelnök ugyanakkor leszögezte: a kampánynak vége, ezért itt az ideje a közös felelősséggel alkotott közös válaszoknak a szélsőségesek ellen.

Bajnai Gordon viszontválaszában elmondta: a vasárnapi EP-választás tanulsága, hogy demokratikus úton is lehet nem demokratikus pártoknak pozíciót szerezniük. A miniszterelnök megerősítette: mindaddig és csak addig marad a helyén, amíg a parlament stabil többsége a kormány mögött áll.

Olvasóink írták

 • 8. flexsnake 2009. június 09. 11:51
  „VAn ott még tartalék....”
 • 7. maradando 2009. június 09. 01:42
  „Bár már látnám az "új párt" ! Lendvai Ildikó összeköti életét Fodor Gáborral. Micsoda összefogás lenne.A szűletendő gyerek biztos Bokros Lajoskára hasonlitana.”
 • 6. KovácsPistike 2009. június 08. 21:12
  „Az mszp és az szdsz mehetnek a levesbe.”
 • 5. bercike 2009. június 08. 17:35
  „Most már összefoghattok,de már késő,előbb kellett volna gondolkodni,és nem az adózók pénzét elherdáni.”
 • 4. dodó 2009. június 08. 17:15
  „Össze kéne fogni... De kivel???”
 • 3. sima 2009. június 08. 16:09
  „Rengeteg ideje volt az MSZP-nek és az SZDSZ-nek az összefogásra. Ha 20év ( de legyen csak 16 , ha beleszámoljuk a fideszes kormányzati időszakot ) alatt nem voltak képesek az összefogásra, és arra hogy bebizonyítsák hogy képesek gazdasági fellendülést hozni az országra , akkor lehúzhatják magukat a WC-n.”
 • 2. garbon 2009. június 08. 15:16
  „Ez az utolsó tánc mindennek vége. Lehet itt még a két pártnak bohockódni egy két hónapig de ennek súlyos árat fizet. Az is elképzelhető, hogy a parlamenti választáson az MSZP be sem jut a parlametbe úgyan úgy jár mint az SZDSZ az európai parlamenti választáson. Én nem adok 5 évet az MSZP úgy jár mint az MSZMP-és Türmer pártja
  több éve a szakadékban van és nem tud kilábalni. A komcsik is így járnak a dacosságuk nem vezet sehova,
  egyhez azonban vezet ha ragaszkodnak a hatalomhoz görcsösen a temetőhöz de az már végleg és nincs többé feltámadás.”
 • 1. Power 2009. június 08. 14:30
  „Kell még annál nagyobb szégyen, hogy a koalíció csődbe vitte az országot és választóikat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: a miniszterelnöknek le kellene mondania

A KDNP elnöke szerint a miniszterelnöknek be kellett volna jelentenie hétfőn a lemondását. Semjén… Tovább olvasom