Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Az MSZP esélyteremtő felsősoktatást ígér

A szocialisták emellett kilátásba helyezik a hallgatói szerződésekben foglalt "röghözkötés" eltörlését is.
Demokratikus és esélyteremtő felsőoktatási rendszer kialakítását ígéri az MSZP 2014-es kormányra kerülése esetén, a szocialisták emellett kilátásba helyezik a hallgatói szerződésekben foglalt "röghözkötés" eltörlését is.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja szombaton, az MTI-nek kiemelte: éppen az a Fidesz vezetett be a korábbi költségtérítésnél átlagosan két és félszer nagyobb tandíjat, amelyik korábban népszavazást szervezett az általános tandíj ellen.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, pénteken lejárt az egyetemi pótfelvételi jelentkezési határideje, így hamarosan egyértelművé válik, milyen hatásokkal jár a kormány „rombolása" a felsőoktatásban. Hangsúlyozta, a pótfelvételin már csak önköltséges képzésre lehetett jelentkezni, vagyis ez a képzési forma „lényegében bevezeti a tandíjat".

Kiemelte: a kabineti változtatásai egy egész generációt rekesztenek ki a felsőoktatásból, azokat, akik anyagi helyzetük miatt az idén és a következő pár évben nem tudják megkezdeni tanulmányaikat.

Tízmilliárd forintokat vonnak el a felsőoktatásból, közben drasztikusan csökkentették a "röghözkötéssel súlyosbított" államilag finanszírozott képzések számát – fogalmazott Kunhalmi Ágnes. Hozzátette: a kabinet csak pontatlanul, hiányosan és késve adott tájékoztatást az átalakításokról és felvételi lehetőségekről.

Olvasóink írták

 • 6. Figyelő 2012. augusztus 12. 15:32
  „Azért a pátoknak el kell gondolkodnia!
  Minek ebbe a kis országba sok diplomás?!
  Így sincs neki elegendő munkahely!
  Az egyetemre csak valóban kiváló érettségivel rendelkező jusson be!
  Nem kell ide harminc egyetem!
  Legyen három négy, kiváló egyetem, államilag dotált, de hallgatóval szerződve, hogy a tanulmányi idejének megfelelő ideig kötelező itthon dolgoznia!
  Így volt ez a vállaltokkal kötött tanulmányi szerződés idején is! Na nehogy már az állam kitaníttatja a külföldnek a diplomást!

  Azért is csak a valóban kiváló kerüljön be az egyetemre, mert lassan ebben az országban nem lesz autószerelő, lakatos, festő - mázoló, kőműves, villanyszerelő és így tovább!
  Pedig a jós szakmunkásokra is pont olyan nagy szüksége van az országnak mint a jó mérnökre, orvosra, kutatóra, és így tovább.”
 • 5. roxper 2012. augusztus 12. 15:31
  „1.
  Meg is nyered, a sok fityiszes vénasszony azért szavazott vikire, mert volt egy ilyen böffentése, hogy a nők 40 év munkaviszony után, ha x és y feltétel teljesül elmehetnek nyugdíjba. Na mármost a nyanyáknak annyi maradt meg ebből, hogy a nők 40 évesen nyugdíjba mehetnek, ezt a hülyeséget terjesztették is és elmentek vikire szavazni! :D”
 • 4. Figyelő 2012. augusztus 12. 15:25
  „Most ígérnek, amikor meg hatalmon vannak mást csinálnak!
  Pató Pálok ezek is, akiknek nem üres a padlásuk, ígéret szinten!
  Nyolc évig voltak hatalmon, akkor miért nem csinálták?!
  Most rájöttek, hogy elcseszték?
  Késő!
  Ebben az országban az a baj, hogy egy adott ciklus közepén beindul az ígéret verseny, de amikor bármelyik párt megnyeri az ígéret versenyt, rögvest elfelejti az ígéreteit!
  Így volt ez eddig is, és így lesz ezután is - sajnos!
  Itt nincs kormányzati folytonosság!
  Új kormány esetén csak azt lehet hallani, hogy így az előd, úgy az előd!
  Az előd elrontott mindent, a néppel meg megfizettetik és közben meg tömik zsebeiket, mert nem tudják, hogy nekik meddig tart a kánaán. Mert ugye kormány üres zsebbel távozni olyan blamázs!”
 • 3. bánki 2012. augusztus 12. 14:13
  „Havas Henrik tanszéket nyithat ismételten az SZTE-n ?

  Semmi szükség tömegoktatásra. Mozigépész, szociológus, filozófus, politológus srb. képzésre.”
 • 2. Mozimasiniszta 2012. augusztus 11. 15:55
  „Osztán mög még mit ígérnek ???
  Ez a némber nem tudja, vagy már elfelejtette: annó leírták, hogy te,te és te erre a szakra mégy ! téged patológusnak veszünk fel ! Te fiam körzeti orvos leszel ! Neem, nem Pesten , hanem Karakószörcsögön ! Punktum ! Nicsta apelláta !
  Nna kérem: ez a cucillista csürhe stílusa...”
 • 1. kumisz 2012. augusztus 11. 14:19
  „KEZDŐDIK!!!

  Én meg megígérem, hogy aki rám szavaz elmehet nyugdíjba 40 évesen, a minimálbér 2000euró lesz, aki nem tud elhelyezkedni az is ennyit kap segélyként, és aki kétszer szavaz rám annak a kerítése is kolbászból lesz!!!!
  Menjenek a .icsába, 22 éve mindegyik megígér valamit, mi meg csak ..opunk!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány indul az alma népszerűsítésére

A promócióra közel 60 millió forint áll rendelkezésre, az összeg az AMC költségvetésében található. Tovább olvasom