Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Az MSZP igazságosabb sporttámogatási rendszert ígér

A párt kormányra kerülése esetén valamennyi sportágra kiterjesztené a jelenleg öt szakágnak elérhető társasági adókedvezményt.
Az MSZP jövő évi kormányra kerülése esetén valamennyi sportágra kiterjesztené a jelenleg öt szakágnak elérhető társasági adókedvezményt, nagy beruházások helyett pedig jobban "szétterítené" az állami támogatásokat, így a szabadidősportra a mostani összeg sokszorosát fordítaná.

Erről Varga László szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP elnökségi tagja beszélt kedden, Budapesten újságíróknak.

A politikus igazságtalannak és versenytorzítónak nevezte a kormány jelenlegi sporttámogatási rendszerét, amely szerinte túlzottan a labdarúgásra koncentrál, úgy, hogy minőségi javulást sem ér el. Varga László szerint ezt támasztja alá, hogy az első osztályú bajnokság áltagos heti nézőszáma tavaly 3000 alá csökkent.

Az MSZP elnökségi tagja szerint a Mezőkövesdnek napokban odaítélt 400 millió forintos állami támogatást az eredetileg váratlan helyzetekre elkülönített költségvetési tartalékból csoportosítottak át. Varga László úgy fogalmazott, hogy "Tállai András belügyi államtitkár csapatának" támogatási módja döbbenetesebb annál, hogy a miniszterelnök felcsúti háza mellett mintegy 3,5 milliárd forintból épül új stadion.

Az ellenzéki képviselő a történteket azzal összehasonlításban is elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány idén 400 millió forintnál kevesebbet szán "tízmillió ember szabadidősportjának támogatására", míg a nem olimpiai sportágakat az állam fele ekkora összeggel segíti.

Varga László pártja nevében arra tett ígéretet, hogy kormányra kerülve valamennyi sportágra kiterjesztenék a társasági adókedvezményt, amelyet most csak az öt úgynevezett látványcsapatsportág vehet igénybe. Az MSZP emellett sokszorosára emelné a szabadidősport támogatását, vagyis a nagy beruházások helyett jobban "terítené" a sportra szánt állami forrásokat - hangsúlyozta a szocialista politikus.

Olvasóink írták

  • 2. Qllancs 2013. július 17. 13:44
    „Nagyon kell támogatni a sportot. száz milliókat, milliárdokat fektetnek focira, stb. Na meg sok tíz milliárdot stadionokra !
    Közben : 400 000 gyerek éhezik !!! 1,5 millió él mély szegénységben !! 4 ,5 millió SZEGénységben !!! 537 000 a MUNKANÉLKÜLI !!!!! kb 25 % a fiatal, pályakezdő !!! miről beszélnek ????”
  • 1. waterbear 2013. július 17. 00:22
    „Vajon az MSZP hol éppíttetne majd stadiont? Megkockáztatom, a Kétfarkú Kutya Pártnak is több esélye van jövőre mint nekeik és a Fidesznek együtt....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: Orbán tovább rombolja Magyarország hírnevét

A Tavares-jelentés üzenete világos: Európa "nem tűri a közös értékek lábbal tiprását" - közölte… Tovább olvasom