Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Az MSZP Kun Andrást indítja

Kun András alpolgármestert indítja a Magyar Szocialista Párt Győrben polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választáson – dőlt el hétfőn. A politikus a másik alpolgármestert, Eredics Imrét előzte meg.
Két és fél héten belül második küldöttgyűlését tartotta hétfőn az MSZP győri szervezete a párt Herman Ottó utcai székházában. Legutóbb május 25-én tanácskozott a grémium azért, hogy polgármesterjelöltet állítson az októberi helyhatósági választásokra, aki a szocialisták reményei szerint a tizenkét év után leköszönő Balogh Józsefet követheti a tisztségben. Akkor a párton kívüli Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnöke, üzletember 42 vokssal nyert, Eredics Imre alpolgármester 21, Takács István volt közgyűlési frakcióvezető 4 szavazatot kapott, míg Kun András alpolgármester Kadler javára lépett vissza.
A szocialisták megválasztott polgármesterjelöltje, Kadler Gusztáv a választás másnapján, május 26-án még megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját, oldalán Eredics Imre és Kun András alpolgármesterekkel, Balogh József polgármesterrel és Molnár Csaba megyei pártelnökkel.
Múlt csütörtökön Eredics Imre városi pártelnökként rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Kadler egy nappal korábban az elnökséghez írt levélben mondott le a jelöltségről. Indokként súlyosbodó cukorbetegségére, valamint az orvosok egyöntetű véleményére hivatkozott.
A sebtében összehívott újabb küldöttgyűlésen a párt szabályai szerint csak azok a jelöltek indulhattak a jelöltségért, akik korábban végigcsinálták a jelöltállítási procedúrát, azaz Kun András, Eredics Imre és Takács István. Utóbbi már a múlt héten jelezte, hogy nem kíván élni ezzel a lehetőséggel. A politikai küzdelem így Kun–Eredics párharcra egyszerűsödött.
A küldöttek a három héttel korábbihoz hasonlóan ezúttal is zárt ülésen döntöttek. Lapunk információi szerint Kun András 43, Eredics Imre 24 szavazatot kapott, s ezzel eldőlt, hogy a két alpolgármester közül az előbbi indulhat a szocialisták színeiben az őszi önkormányzati választáson Balogh József székéért. Úgy tudjuk, hetven küldött szavazhatott volna, de ketten ezt nem tették meg, míg egyvalaki érvénytelenül voksolt.
„ Két héttel ezelőtt úgy tűnt, hogy hármunk vezetésével áll fel a csapat. Sajnos az egyikünk kidőlt a sorból: most kettőnk vezetésével dolgozunk együtt a sikerért. Mivel jelenleg is szocialista vezetés alatt van a város, ezért a feladatunk sajátos: folytatni kell a munkánkat, és meg kell győznünk a választókat, hogy szavazzanak ránk” – fogalmazott a Kisalföld kérdésére Kun András az ülés után.
„ Nem lepődtem meg a végeredményen, de természetesen nem erre számítottam. Együtt fogunk dolgozni” – nyilatkozta lapunknak Eredics Imre.
Ahogy arról keddi számunkban beszámoltunk, a Fidesz Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornászt, a Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola igazgatóját indítja Győrben polgármesterjelöltként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pisilő szobrok – az egyenjogúság jegyében

Brüsszel jelképét, a pisilő kisfiút 1619-ben helyezték el a Grand Place-tól két sarokra. A… Tovább olvasom