Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Az MSZP megkezdte a felkészülést a következő két évre

Június végéig elkészülhetnek a következő két év gazdaságpolitikai és társadalmi javaslatai - jelentette ki Gyurcsány Ferenc az általa ciklusfelező tanácskozásnak nevezett megbeszélés előtt Dobogókőn.
A kormányfő kérdésre válaszolva elmondta: biztos abban, hogy az MSZP őszi javaslatai az SZDSZ számára is támogathatóak lesznek, ezért elegendő támogatásuk lehet a parlamentben. Az előrehozott választásokkal kapcsolatban Gyurcsány Ferenc annyit mondott: a voksolás Orbán Viktor érdeke, nem pedig az országé.

A kormányfő elmondta: célja, hogy az őszi politikai időszakra kiforrott javaslatokat készítsen el a kormánypárt elsősorban adózási, szociális és szakpolitikai kérdésekben, ezért a kedden kezdődő kétnapos tanácskozáson a kormány, valamint az MSZP elnöksége és a kormánypárt frakciójának vezetése vesz részt, majd ezután még ebben a hónapban az MSZP egész frakciója, illetve a párt Országos Választmánya előtt is beszámol terveiről Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök szerint gazdaságpolitikai korszakhatárnál van az ország és gazdasági és társadalmi félfordulatra van szükség: a változások elsősorban az adó, a szociális kiadások és a szakoktatás területét érintik. Gyurcsány az egyik legfontosabb problémának azt nevezte, hogy az ezredforduló óta lényegében nem változik a foglalkoztatás aránya, ezért munkahelyteremtésre, illetve a foglalkoztatás ösztönzésére van szükség.

A kormányfő elmondta: még két költségvetés és adócsomag áll a kormány előtt ebben a ciklusban. Gyurcsány hangsúlyozta: politikai értelemben az már kiderült, hogy sem az utcáról, sem pedig a parlamentből nem lehet megbuktatni a kormányt.

Gyurcsány: az őszi politikai időszakra kiforrott javaslatokat készítsen el a kormánypárt
Gyurcsány: az őszi politikai időszakra kiforrott javaslatokat készít elő a kormánypárt

Az SZDSZ-el kapcsolatban Gyurcsány leszögezte: biztos abban, hogy a volt koalíciós partner alapvető érdekei nem változtak meg azzal, hogy Fodor Gábor lett a párt elnöke, ezért a kormányfő szerint a kabinet őszi javaslatai biztosan támogathatóak lesznek az SZDSZ számára. Gyurcsány Ferenc ugyanakkor hozzátette: mindenkinek lehetősége van támogatnia a kormány politikáját.

Dobogókőn a tanácskozás Gyurcsány Ferenc átfogó politikai és társadalompolitikai értékeléssel kezdődik, ezután következik az Oriens cég helyzetelemzése az ország problémáiról, majd a három leginkább érintett miniszter - Veres János, Bajnai Gordon és Szűcs Erika - tart prezentációt a kormány előtt álló kihívásokról. Ezután kezdődik az érdemi konzultáció. Gyurcsány Ferenc szerint kedden leginkább adózási, költségvetési, jóléti, szociális és szakoktatási kérdések lesznek napirenden, részleteket azonban nem árult el.

Szerdán aztán előbb az egészségügy következő két évének feladatait vitatják meg a meghívottak, majd minden miniszter a saját tárcájának legfontosabb kérdéseit terjeszti elő a következő két év időszakáról.

A miniszterelnök elmondta még: azért az Oriens javaslatait hallgatják meg, mert azok túlmutatnak a gazdaságpolitikai kérdéseken és nem csak adó és költségvetési problémákról szól az elemzésük. Gyurcsány ugyanakkor elismerte: a cég javaslatainak egy részével nem ért egyet, de a kormánynak nem az a feladata, hogy mások javaslataihoz viszonyuljon, hanem hogy saját elképzeléseket készítsen, és szerezzen azokhoz parlamenti többséget.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Feri 2008. június 11. 12:16
  „Az Mszp szerint:- a gazdaság most nagyon jól teljesít
  - adócsökkentésre most nem lát lehetőséget
  -a segélyeket nem kötik munkához, inkább csak annak fizetnek, aki szerintük rászorult

  Szerintem:a gazdaságunk nem versenyképes, legfőképpen a magas adók és a magas járulékok miatt. Az öt vagy több gyermekes "hátrányos helyzetű családok" megérdemlik a segélyeket, ellentétben az erre vágyó magyarokkal, akik tiszta lakásban élnek és néha dolgoznak is.”
 • 29. lilik 2008. június 10. 21:20
  „akutyafáját! Az idegbeteg mocskos bűnöző miniszterelnököd rövid időn belül a saját komcsi férgei fogják elkergetni. Addíg hallgasd majd a Nagy Imre-per hanganyagát. A komcsik egymás gyilkolásában voltak igazán elemükben.”
 • 28. Kolompár Rómeó 2008. június 10. 20:46
  „Kedves Ferenc!

  Az adócsökkentést kifelejtette! Ezzel is tessék már kampányolni, enélkül hiányérzetem támad!

  Köszönöm az áldozatos munkát!”
 • 27. raffy2 2008. június 10. 20:19
  „de nekik az,csak nekünk nem.”
 • 26. geysa 2008. június 10. 19:13
  „Egy elhíresült szállóige jutott eszembe erről: "Elvtársak az élet nem egy habostorta!" (Bacsó Péter: A tanu c. filmjében Pelikán József gátőr mondja)”
 • 25. Lemba 2008. június 10. 18:29
  „Kedves Aamza,
  A vilag elemiszer hianyban szenved. Napokkal ezelott Romaban volt egy nagy nemzetkozi konferencia ezzel kapcsolatban. A mostani olajvalsag miatt egyes orszagok szinta teljesen ataltak soya beans, vagy low grade sugar cane termelesre, amit bio-fuel-kent hasznalnak.
  A nyolcvanas evekben az egyik Vasuti Igazgatosag Beruhazasi Osztalyan dolgoztam. Egymasutan szuntettek meg a vonalakat szinte marol honapra. Milyen jo lenne most a magyar mezogazdasagot felfejleszteni es a gazdasagos vasutvonalat hasznalni szallitasra? Sajnos husz ev alatt szinte minden tonkre lett teve! Hogy miert olyan fontos a Metro, fel nem foghatom. Keszul a harmadik Vilghaboru?”
 • 24. Amza 2008. június 10. 18:16
  „Böszméne!Ha anno Orbán Viki,és kormánya odadja a pénzt a 4-es metróra már rég kész lenne,és olcsóbban.A gazdaság beindulásához meg infrastruktura kell,autópáűlyák,hidak stb.,mert ugye 7 km-autpályától,amit Orbán épitett,esetleg Kiskundorozsmáig érne ki,aatól meg a gazdaság nem fog beindukni.Ezek tények.És nem kell jönni,hogy a szlovákok mennyiből épitik a metrót,mert utánna lehet nézni a neten,hogy erre a célra mennyi hitelt vettek fel.”
 • 23. Lemba 2008. június 10. 18:11
  „Korabban a kovetkezo szoparbaj zajlott le koztem es egy masik hozzaszolo kozott. Csak okulas vegett masolom be.
  Kedves Tudatlan,

  Tovabbi nehany informacio a korabbi miniszter elnokokrol:
  1) Horn Gyula, " Pufajkasnak " vallotta magat. A kovetkezo nemzetkozi dijat kapta:the Charlemagne Dijat kapott Aachen varosatol 1990-ben.
  2) Orban Viktor- ket minisztere lemondott es 32 masik volt implikalva korrupcioval a NATO-val kapcsolatban. A kovetkezo dijakat kapta:Freedom Award of the American Enterprise Institute and the New Atlantic Initiative (2001), the Polak Award (2001), the Grand Cross of the National Order of Merit (2001), the "Förderpreis Soziale Marktwirtschaft" (Price for the Social Market Economy, 2002) and the Mérite Européen prize (2004). In April, 2004. he was awarded the Papal Grand Cross of the Order of Saint Gregory the Great.
  3) Medgyessy- kem volt a nyolvanas evekben, bevallotta. Code neve:D-209. A kovetkezo kitunteteseket kapta:Commander´s Cross with a Star of the Order of Merit in 1998, and the highest French decoration, the Chevalier of the Legion of Honour in 2000.
  4) Gyurcsany-az Apro Antal torzshoz tartozik (ez biztos nem a Hitlerjugend), a kovetkezo dijakat kapta:egyetemi diszdoktora neveztek egy hettel korabban a budapesti tuntetesek elott.

  Nem hiszek a mesekben, de meg a "sport" dijakban sem.
  Ha a leirtakra azt allitod hogy nem ujdonsag, akkor hogyan lehettek es lehetnek ilyen "aldott" szemelyek orszag vezetok egymas utan?
  105. hozzászólás Lemba 2008.06.04 20:29

  Kedves Tudatlan,
  Beteg, santa,vak es halyogos szemu embert kulfoldon nemigen szivessen foganak.
  Epen az a baj, hogy Magyarorszagon csak az ugynevezett rendszervaltas utan kezdtek el komolyabb szemmuteteket vegrehajtani. A szemmutetek es kezelesek meg mindig fejlesztesre szorulnak.
  Azelott a egeszseges szemueket vagy megvakitottak vagy csak egyszeruen lecsuktak.
  104. hozzászólás tudatlan 2008.06.04 17:13

  Lemba!

  Az anyját!Te miket tudsz!És még hiszel a mesékbe?
  Mindenhol,mindenkiről lehet valami szart össze kaparni.Ez manapság már nem újdonság.Neked sajnos hályog van a szemeden.”
 • 22. Lemba 2008. június 10. 18:05
  „Tisztelt "m"
  Tevedtem, igen a 6-os Suesonek szol a megjegyzesem.
  Elolvastam a wikipedia magyar es angol valtozatat a 1991 utani magyar miniszterelnokokrol. Ugyan valaki gunyolodott egyszer azon hogy bizinyos informaciokat onnan szedek le. Osszehasonlitva az informaciot a ket nyelvu wikipedian, mintha nem is ugyan arrol a szemelyrol volna szo. Az angol nyelvu informacio a nagy nemzetkozi ujsagok es hirszolgatato intezmenyek adataira hivatkozik, a magyar nyelvu mintha Orosz Orszagbol jott volna. Sok szerencset kivanok a kovetkezo valasztashoz.”
 • 21. akutyafáját 2008. június 10. 18:00
  „Rendszerváltás óta tart a lepukkadás.Ebbe nagy része van O. nak is.
  Ez folyamatos.Csak voltak vezetők akik nem ismerték el,nem mondták ki,hazudtak.Mint most O. is kezdi már megint !! Össze-vissza szaladgál,hablagyol.Csak a vakok nem látják,a süketek,nem hallják !”
 • 20. Böszméne 2008. június 10. 17:54
  „Akutyafáját, te tényleg itt élsz??? Mire megy el a pénz??? Drágám, miből építünk 6szoros áron négyes metrót? Hidakat, autópályát?? Legyen eszed, és a talpnyalás hevében néha nyisd ki a szemed, nézz már körül, hol élsz.... :))))”
 • 19. Böszméne 2008. június 10. 17:46
  „Épp az ideje, hogy elkezdjenek felkészülni, ha már 6 évig nem csináltak semmit... azaz csináltak, egy lepukkant országot, ahol minden rohad.”
 • 18. akutyafáját 2008. június 10. 17:14
  „Álljatok már le !Még két év,és a szav.fülke magányában eldöntöd,kit akarsz !!Addig még jön az Albert házaspár nagy mívű kitalálásáról a szavazás!! Nem elég pénzszórás egyszerre?? Minden fél évben szavazás.Ezeknek költségét,nem sokaljátok ?Ilyen jól megy ?
  Demokrácia van,elismerem,de ennyire élni,illetve visszaélni vele, nem kellene.!! Most ezt buktatnátok,ha a másik nem tetszene,azt...
  Egyik ezt akarja,másik azt...félévente nem lehet ki-ki alapon kormányokat zavarni !!Van alkotmány,na meg 4 évente szavazás,akkor el kell menni,dönteni.”
 • 17. szkeptikus 2008. június 10. 16:43
  „...-a politikai életben az már kiderült, hogy sem az utcáról, sem pedig a parlamentből nem lehet megbuktatni akormányt-
  Konkrétabban és közérthetően "l a s s a n í r o m", hogy mindenki el tudja olvasni, és föl tudja dolgozni:
  Itten nem az a cél ám embörök, hogy nekünk "porbafingó alattvalóknak" valaha is jó legyen!
  A cél az, hogyakormányahelyénmaradjon!!!”
 • 16. maci52 2008. június 10. 16:21
  „A következő miniszterelnök neve Győzike,ezek a tetves kommunisták miért Dobogókőn tárgyalnak,miért nem valamelyik csarnokba,televannak lóvéval?Vagy ezt is mi finanszírozzuk?Ferkó azt mondta,ellehet húzni innen,akkor itt a lehetőség,nem hisz ezeknek senki,csak a saját seggnyaló rabló bandája.”
 • 15. m 2008. június 10. 16:00
  „kedves Lemba, a válaszát gondolom a 6. susezo nevű versenyzőnek címezte igazából ;) én is az ő hozzászólását kritizáltam...”
 • 14. Lemba 2008. június 10. 15:29
  „Valasz a 10. "m"
  Eleg szegyen, ha a kovetkezo miniszterelnok neve Orban Viktor lesz.
  Ajanlom mielott orvendezne az on altal jo hirnek gondolt miniszterelnoki kinevezesnek, tanulmanyozza az elozo miniszterelnoki idoszak tortenelmet. Ha tudja magyarazza meg hogyan lehetseges az hogy Orban Miniszterelnok ket titkara lemondott corruption miatt. Kozben a miniszterelnok legalabb ot (5) nemzetkozi dijat kapott a kituno gazdasagi iranyitasa miatt. A baj ott kezdodik, hogy a vilagon szinte mindenutt ezt a fajta viselkedest hivjak "politikanak".”
 • 13. Morgós 2008. június 10. 15:29
  „Az MSZP megkezdte a felkészülést a következő két évre

  Eddig mi a francot csináltak???
  Elég volt belölük ha ilyen nagy hévvel terveznek és nem csinálnak semmit elérik a 15%-os mélypontot a szadesznek volt annyi esze hogy lecserélte a kapitányt. Itt is sokat segíthetne ha Fletot lecserélnék.”
 • 12. Wa Wo Wi 2008. június 10. 14:30
  „A következő választások miniszterelnökét úgy fogják hívni hogy Gyurcsány Ferenc...aztán a választások után majd meglátjuk. Én nagyon meg lennék lepve ha Orbán Viktor nevével választást nyerne akár a Fidesz, pláne az egész jobboldal.”
 • 11. buga jakab 2008. június 10. 14:25
  „Furcsán Nyerenc? Én már csak arra lennék nagyon kiváncsi, ki is volt az a Gyurcsányi, aki a Kulcsár Attilának segít, ha felhívja? Ha ezt megtudhatjuk, akkor mehet őkelme a halál vasporos faszára, ahogy itt is írva vagyon, nagyon helyesen és szemléletesen!”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvérét akarta leszúrni, az élettársát ölte meg

Leszúrta élettársát egy férfi hétfőre virradó éjjel Kiskunmajsán. A 42 éves férfi hétfőn kora… Tovább olvasom