Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Az MSZP megtartaná és kijavítaná a gyed extrát

A Fidesz csak kampányol a kismamákkal, a gyed extra jelenlegi formájában ugyanis üres kampányfogás. A választások után felálló Mesterházy-kormány működőképessé teszi ezeket az intézkedéseket.
Az MSZP nemcsak megtartaná a gyed extrát, hanem ki is javítaná annak hibáit - jelentette ki a párt országos elnökségének tagja szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, a választások után felálló Mesterházy-kormány működőképessé teszi ezeket az intézkedéseket, hogy azok olyan lehetőséget jelentsenek, amelyekkel a dolgozó szülők valódi segítséget és védelmet kapnak.

Megfogalmazása szerint a Fidesz csak kampányol a kismamákkal, a gyed extra jelenlegi formájában ugyanis üres kampányfogás. Ezt azzal indokolta, hogy a törvény szerint a munkába visszatérő szülőket bármikor kirúghatják, s továbbra sem egyértelmű, lehet-e dupla gyest igényelni. Az ellenzéki politikus szerint az sem tisztázott, hogy a gyeden lévő szülők beírathatják-e a gyermeküket a bölcsődébe.

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, az MSZP törvénymódosító javaslata ezeket a hibákat küszöbölné ki, de a parlament szociális bizottságának hétfői ülésén a kormánypárti képviselők még vitatkozni sem voltak hajlandóak a gyeden, gyesen lévő szülők munkahelyi védelmének kiterjesztéséről.

Hozzátette: a Fidesz képviselői bebizonyították, hogy jelenlegi formájában a gyed extra számukra csak üres kampányfogás; az Orbán-kormány ezek szerint egyetért azzal, hogy a kismamák kirúghatóak legyenek a munkahelyükről.

Az ellenzéki politikus véleménye szerint sok bűnt követett el a kormány a családok ellen, ezek között a trafik- és a földügyet említette, valamint azt, hogy a kabinet titokban száz évre eladósította, függővé tette az országot.

Simon Gábor volt elnökhelyettes eltitkolt bécsi vagyonával összefüggésben kérdésre válaszolva Kormos Kata szóvivő közölte, Simon Gábor egyértelműen fogalmazott a közleményében, az összeggel el tud és el akar számolni. Egyetértenek azzal, hogy tisztázni kell, ez a pénz honnan van, ez pedig az illetékes hatóságok feladata - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stíluskönyv kúriai bírák számára az áttekinthetőbb ítéletek érdekében

Az eljárási törvényekkel összhangban álló útmutató nem kívánja felforgatni a magyar jogi… Tovább olvasom