Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Az MSZP mérsékelné a bankadót és kivezetné a válságadókat 2014-től

A Matolcsy-Orbán-féle nem ortodox gazdaságpolitikának nincs értelme és létjogosultsága - mondta Mesterházy Attila.

Az MSZP az uniós átlag szintjére mérsékelné a bankadót, valamint kivezetné a válságadókat 2014-től - mondta a párt elnöke szerdán az MSZP székesfehérvári kihelyezett frakcióülése előtt.

Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón közölte: csütörtökön konferencián mutatja be a párt gazdaságpolitikai vitaanyagát, amelyen az "utolsó simításokat" a székesfehérvári zárt frakcióülésen végzik el. Hangsúlyozta, gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, mert "a Matolcsy-Orbán-féle nem ortodox gazdaságpolitikának nincs értelme és létjogosultsága". Vitairatuk középpontjában a gazdasági növekedés és a munkahelyteremtés áll.

Kiemelte, a párt újragondolná a közteherviselést. Háromkulcsos adórendszert vezetnének be, az igazságosság érdekében a gazdagok többet fizetnének, mint a szegények. Hozzátette, a tőkejövedelmeket is progresszíven adóztatnák.

Az ágazati politikákkal kapcsolatban megjegyezte, kiemelt szerepet szánnak az energia szektornak, a zöldgazdaságnak, a turizmusnak, a logisztikának, az egészség-, autó- és gyógyszeriparnak, valamint az agráriumnak. Mesterházy Attila nélkülözhetetlennek nevezte az átalakításokat az egészségügyben, a közösségi közlekedés és az oktatás területén. Úgy vélte, korrekcióra van szükség az önkormányzati szektorban, a nyugdíjak területén és a szociálpolitikában is.

Kijelentette: az MSZP nem fog ígérgetni, azt a hibát, amit 2006-ban elkövetett, nem fogja még egyszer elkövetni. Kötelező a múlt hibáiból tanulni, ezért mi reális programokkal és őszinte szavakkal fogunk a választópolgárok elé állni 2014-ben - fogalmazott.

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő a készülő új földtörvényről elmondta: a külföldiek földvásárlásának megakadályozása ürügyén teljesen átalakítják a mostanra kialakult agrárszerkezetet. Szerinte az egész tervezetnek egyetlen célja, hogy az állam olcsón megvásárolja, majd a "mostani módszerrel" kiossza a földeket azoknak, akiknek akarja. Hozzátette, a törvény következtében 40-50 ezer munkahely szűnhet meg és a magyar mezőgazdaság kapacitása 30 százalékkal csökkenhet.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a frakcióülést követően az MSZP országgyűlési képviselői lakossági fórumokat tartanak Fejér megye több pontján. A tematikus szakmai programokon kis- és középvállalkozókkal, a szociális szféra és a civil szervezetek képviselőivel, valamint gazdákkal egyeztetnek.

Olvasóink írták

 • 3. le-gott 2012. október 17. 17:33
  „.. ez qrva jó :
  "Mesterházy Attila nélkülözhetetlennek nevezte az átalakításokat az egészségügyben, a közösségi közlekedés és az oktatás területén. Úgy vélte, korrekcióra van szükség az önkormányzati szektorban, a nyugdíjak területén és a szociálpolitikában is."
  Ők már ezeket mind "megreformálták" szabad madárrablással karöltve , legfeljebb még bezárnak párszázat , meg csökkentik a cociálismanyt , meg a nyuggerpénzt. Szép kilátások. Lehet választani a dervis és a pávatánc közözött, vagyis a narancsillatot a szegfűére.”
 • 2. Együgyű 2012. október 17. 15:34
  „,,Az MSZP mérsékelné a bankadót és kivezetné a válságadókat 2014-től"
  Ez egy rész hír a nemzet felemelkedése szempontjából. Mindenki úgy ítéli meg, ahogyan Őt érinti! A részletekbe menő párt gazdaságpolitikai programja az érdekes. Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón azt közöl, amit akar! Tömegeket meg ugye egy mindenkinek elfogadható gazdaságpolitikai programmal lehet maga mellé állítani. Valami elfogadható, hitelesnek tűnő megvalósítás bizonyításával. Ígéretekből már a rendszerváltás óta tele van a hócipőnk. Amikor egy párt hatalomra jut, bevallja előtte vagy sem, hogy a jelen helyzet miatt ígéretei a népe számára nem megvalósíthatók! Ígérni mindent lehet. Ígérni a legkönnyebb. Betartani az ígéreteket a legnehezebb a társadalmunknak! Jobban szeretném most látni, hogy a széthúzó (megosztott) ellenzék össze tudott fogni a saját érdekében. Talán 2014-ben sem fogom látni a jelenlegi helyzet figyelembevételével.”
 • 1. csafe 2012. október 17. 15:26
  „Volt 8 évük hozzá....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma demonstráció a hazáért és a demokráciáért Miskolcon

A résztvevők "nácik haza", "itthon vagyunk", "munkát kenyeret", valamint "opre romane" ("romák fel") jelszavakat skandáltak. Képgaléria! Tovább olvasom