Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Az MSZP nem támogatja Polt Péter jelölését

Budapest - A Magyar Szocialista Párt nem tudja támogatni az államfő által legfőbb ügyésznek jelölt Polt Péter jelölését - közölte az ellenzéki párt pénteken az MTI-vel.
Az MSZP nem ért egyet Schmitt Pál javaslatával, miután álláspontjuk szerint egyértelműen az ex-főügyész korábbi hivatali idején alakult ki az a közhangulat, hogy az ügyészség intézménye átpolitizálódott. Felidézték azt is, hogy Polt Péter 1994-ben a Fidesz színeiben indult az országgyűlési választásokon.

"A fentiek miatt az MSZP számára Polt Péter jelölése elfogadhatatlan (...) szocialistáknak esze ágában sincs asszisztálni a Fidesz-KDNP kormány bábtársulatának újabb, ezúttal örökös taggal való bővítéséhez" - olvasható a közleményben.

A Köztársasági Elnöki Hivatal pénteken közölte, hogy Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek választani Schmitt Pál államfő. Az Országgyűlés december elején dönthet az új legfőbb ügyészről, akit egy friss törvénymódosítás értelmében kilenc évre választ meg a Ház.

A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye szerint az államfő pénteken elküldött levelében azt írta Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, hogy azt javasolja: "az Országgyűlés Dr. Polt Péter legfőbb ügyészségi főosztályvezető ügyészt válassza meg a Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének".

Kovács Tamás jelenlegi legfőbb ügyész mandátuma 70. életévének betöltésével december 13-án jár le.

Schmitt Pál csütörtökön megbeszélést folytatott Kovács Tamással, valamint a legfőbb ügyészi posztot korábban betöltő Polt Péterrel és Györgyi Kálmánnal. Polt Péter a találkozó után azt mondta, személyi kérdésekről, a lehetséges legfőbb ügyész személyéről nem volt szó a megbeszélésen. Arra a kérdésre, vállalná-e a legfőbb ügyészi posztot, Polt Péter akkor azt közölte: nemcsak udvariatlanság lenne, hanem értelmetlen is, ha erre bármit mondana.

Ezt megelőzően, szerdán minden parlamenti párt képviselője a köztársasági elnöknél járt, hogy a legfőbb ügyész személyéről egyeztessen. Arról, hogy kit látnának szívesen a decemberben távozó Kovács Tamás helyén, a pártok képviselői nem nyilatkoztak. (A következő legfőbb ügyész megválasztása már téma volt a frakciók képviselői és az államfő közti október végi megbeszélésen is.)

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője még hétfői sajtótájékoztatóján közölte: reméli, december 6-án dönthet az Országgyűlés a legfőbb ügyészről

Olvasóink írták

 • 7. szilléri 2010. november 29. 08:44
  „Legyen Sas József elvtárs: baloldali, adócsaló és zsidó ! Szükséges és elégséges feltétel az MSZP értékrendje szerint.”
 • 6. 56214712 2010. november 26. 20:08
  „Berezeltek az elftársak?”
 • 5. igazságkereső 2010. november 26. 19:43
  „Lényegtelen,hogy az MSZP mit támogat és mit nem.Az elmúlt 8 év alatt több kárt okoztak ezek az országnak, mint maga a tatárjárás! Akkor tetszettek volna a nép érdekeit védeni amikor 2002-2010 között vezették az országot! Mit vezették, csődbe vitték és most Mesterházy adja az okos fiú szerepét? Ugyan abból a fészekaljból származik, amelyiknek "tyúkanyója" Lendvai Ildikó.Akkor miről is szól itt a történet! Fiúk, lányok ébredjetek, elmúlt a hajnal!!”
 • 4. igazságkereső 2010. november 26. 19:35
  „Azért az sem ártott volna, ha az MSZP a nyolc évig tartó "uralkodása" alatt megtette volna ugyanazt, amit most ellenzékben követel! Ezt nevezik körülbelül a hülyék elégiájának! Jobb lesz ha csendben maradnak,mert csak a szart kavarják eredmény nélkül!”
 • 3. történész 2010. november 26. 18:22
  „Vicc, de a nyálas szájú fidcsi apparatcsikok ezt akarták”
 • 2. zero 2010. november 26. 18:10
  „Igyál Szanyi ne törődj vele”
 • 1. jozko 2010. november 26. 18:02
  „Nem tudja támogatni...
  De megakadályozni sem.

  Legalább egy kicsivel kellett volna több bizalom a választóktól.
  Elszabták.
  Nem a Fidesz volt ennyire erős -az Mszp volt ennyire béna!
  Márpedig úgy néz ki, hogy a következő választásokig ez így marad.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BKV: felesleges hisztériakeltés a sztrájkfenyegetés

Budapest - A BKV felesleges hisztériakeltésnek tartja a BKV-s szakszervezetek … Tovább olvasom