Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Az MSZP szerint a Fidesz vezetése alatt milliárdokkal nőtt Pécs adóssága

MSZP helyi szervezete szerint Pécs adóssága 25 milliárd forinttal nőtt, amióta Páva Zsolt polgármester és a Fidesz vezeti a várost.
A pártszervezet a Fidesz pécsi elnökének csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva közleményében úgy fogalmazott: "azt a közvélemény-kutatást, amely arra alapult, hogy végighívták a Kubatov-listán szereplő pártkatonákat, nem illendő a pécsiek véleményeként értékelni".

Az MSZP helyi szervezete a 2009. május 15-én kelt átadási-átvételi jegyzőkönyv adataira hivatkozva azt írta, hogy a polgármester 18 milliárd 883 millió 151 ezer forint felhasznált hitelállománnyal és plusz 216 millió 602 ezer forint folyószámla-egyenleggel vette át a várost.

Hozzátette: "amióta Páva Zsolt és a Fidesz vezeti a várost, azóta 25 milliárddal emelkedett a város adóssága".

Hoppál Péter, a Fidesz pécsi csoportjának elnöke csütörtök délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy eseti bizottság létrehozását javasolja annak kiderítésére, kik felelősek Pécs eladósításáért.

Mint hozzátette, egy általuk megrendelt telefonos felmérés eredményei kapcsán tesz javaslatot a bizottság létrehozására az önkormányzat soron következő közgyűlésén. Közlése szerint a testületnek az lesz a feladata, hogy áttekintse az 1998 és 2011 közötti időszakot, különösen annak fényében, hogy - mint mondta - 13 évvel ezelőtt még csak 500 millió forint volt a város adóssága, amely azonban 2002 és 2008 között 38 milliárd forintra kúszott fel.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2011. december 02. 10:48
    „Szerintem meg ideje lenne arról számot adni, hogy az MSZP-SZDSZ kormány regnálása alatt hová tűnt el országunkból több ezer milliárd forint? Egyébként az MSZP ideje alatt lett Pécs Európa Kulturális Fővárosa, már a kezdet kezdetén ez "jogalap" volt arra - ez csak egy vélemény! -,hogy milliárdok tűnjenek el ennek "leple alatt"!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martonyi Szerbia EU-tagjelöltségéről és Iránról

Magyarország nem lát okot arra, hogy az észak-koszovói helyzet miatt ellenezze Szerbia… Tovább olvasom