Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Az MSZP szerint bezár, a Fidesz szerint nem

Továbbra is kitartanak a pártok álláspontjuk mellett azt illetően, hogy tervben van-e a Gyermek- és Ifjúsági Központ Ady Endre úti épületének bezárása. A szocialisták szerint – titokban – már készül az erről szóló közgyűlési előterjesztés, a városvezetés továbbra is azt állítja, eladásról szó sincs.
– A kulturális, oktatási és sportbizottság tagjaként megdöbbenve értesültem arról, hogy a fideszes városvezetés bezárni készül azt az intézményt, aminek alapító okiratát a közgyűlés még egy hónapja sincs, hogy módosította – mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján Horváth Béla önkormányzati képviselő (MSZP). – Akkor a módosítás indoka a törvényi háttér változása és a felügyelőbizottságban bekövetkezett személyi változás volt. Szó sem esett összevonásról vagy bezárásról. Most mégis, minden irányból ilyen tervekről hallani. Meggyőződésem, hogy az alapító okiratban foglalt céloknak a GYIK maradéktalanul megfelelt. Az intézmény nyolcéves működése során egyértelműen bizonyította, hogy alkalmas a feladata ellátására, alapvetően a város ifjúsága, de mondhatni egész lakossága érdekeit szolgálja. Nyolc évvel ezelőtt a város önkormányzata reálisan ismerte fel, hogy szükség van egy olyan intézményre, amely hozzájárul a fiatalok szabadidejének tartalmas eltöltéséhez. Azért vált külön akkor az ifjúsági programszervezés, mert szakmailag ez indokolt volt. A szakkörökön kívül művészeti csoportoknak, fesztiváloknak ad helyet, de a házban mentálhigiénés műhely is működik, amely hozzájárul a drogellenes küzdelemhez. Évente százezer l átogató igazolja vissza azt, hogy a városnak szüksége van a GYIK-ra.
Abdai Géza alpolgármester álhírnek és hamis információknak minősítette a Horváth Béla által elmondottakat, hiszen – mint mondta – a városvezetés nevében a leghatározottabban cáfolja, hogy be kívánnák zárni az intézményt. – A napvilágot látott hírekkel és a baloldali támadással ellentétben a jelenlegi fideszes vezetésben fel sem merült ennek gondolata – fogalmazott Abdai Géza. – Már a választási kampányunkban is kiemelten foglalkoztunk a gyermekek, a fiatalok és a családok támogatásával. Érthetetlen az MSZP támadása azért is, mert a költségvetés tárgyalásakor az SZDSZ-frakció módosító indítványt adott be, melyben javasolták a GYIK támogatását jelentő évi 85 millió forintos tétel törlését. Mi még nagyobb lehetőséghez kívánjuk juttatni az intézményt, ezért azon gondolkozunk, miképpen tudnánk szélesíteni tevékenységi körét. Egyértelmű kell, hogy legyen: a jelenlegi városvezetés fontosnak tartja és támogatja a Gyermek- és Ifjúsági Központot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élelmiszerboltba törtek be

Sopronban ismeretlenek betörtek a Kuruc körúton lévő egyik élelmiszerboltba, és onnan… Tovább olvasom