Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Az MSZP szerint bűncselekményt követett el a Hír Tv - a csatorna visszautasította a vádat

A párt szerint a Hír Tv tudatosan manipulálta a szocialista párt múlt szombati nagygyűlésén készült hangfelvételt.
A Hír Tv visszautasítja a manipuláció vádját

Több felvételen is hallható, hogy az MSZP január 25-i nagygyűlésén azt kiabálták Mesterházy Attila beszéde közben, Mészáros Lőrinc felcsúti fideszes polgármester nevének elhangzásakor, hogy "kötelet!" - reagált az MTI-nek Szikszai Péter, a Hír Tv vezérigazgató-helyettese pénteken az MSZP közleményére.

A szocialisták szerint a Hír Tv tudatosan manipulálta a párt múlt szombati nagygyűlésén készült hangfelvételt, és ezzel bűncselekményt követett el.
Szikszai Péter hangsúlyozta: a saját felvételük mellett a közszolgálati televízió, valamint az ATV felvételén is hallható a bekiabálás. "Ha a Hír Tv manipulált, akkor a köztévé és az ATV is" - fogalmazott.

Azzal kapcsolatban, hogy Mesterházy Attila, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje hallhatta-e a bekiabálást, Szikszai Péter azt mondta: a felvételen látható, hogy a szónokok mögött ülők kitekintenek a bekiabálóra, illetve nevetgélnek az elhangzottakon, ők tehát hallották a bekiabálást.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese pénteken közleményben szólította fel a Hír Tv-t, hogy kérjen bocsánatot Mesterházy Attila MSZP-elnöktől, ellenkező esetben jogi lépéseket tesznek. A párt álláspontja szerint a Hír Tv tudatosan manipulálta a szocialista párt múlt szombati nagygyűlésén készült hangfelvételt, és ezzel bűncselekményt követett el.
Közleményében azt írta: mostanra a Hír Tv is beismerte: tudósításaikban jelentősen felerősítették a bekiabálás hangerejét, ezzel azt a látszatot keltették, mintha a szónok hallhatta volna a bekiabálást és arra reagált volna.

A Hír Tv felvétele alapján a szombati nagygyűlésen az MSZP elnöke Mészáros Lőrincről többek között azt mondta, hogy "Orbán Viktor helytartója, aki három év alatt, kérem, három év alatt megötszörözte a cégének az árbevételét, és ma a 88. leggazdagabb magyar ember. Három év alatt. Kérem, ez egy komoly teljesítmény, ha nem az a fő, hát, erényük, finoman fogalmazva, hogy Orbán Viktor barátai, és legyünk naivak, hanem ez, akkor viszont katedrát nekik a Közgázon". Ekkor valaki azt kiabálta be a nézőtérről, hogy "kötelet!". Mesterházy Attila ekkor úgy folytatta, "de mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak".

Az MSZP hétfői közleménye szerint Mesterházy Attila a nagygyűlésén a tömegből érkező bekiabálások közül a börtön szót hallotta. A párt közleménye hangsúlyozta, bíróság előtt kell felelniük azoknak, akik tényként állítják, hogy "másra reagált Mesterházy Attila, mint amit hallott".

Az MSZP szerint bűncselekményt követett el a Hír Tv

Az MSZP álláspontja szerint a Hír Tv tudatosan manipulálta a szocialista párt múlt szombati nagygyűlésén készült hangfelvételt, és ezzel bűncselekményt követett el.

Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes pénteki közleményében felszólította a Hír Tv-t, hogy kérjen bocsánatot Mesterházy Attila MSZP-elnöktől, ellenkező esetben jogi lépéseket tesznek.

A közlemény szerint bebizonyosodott, hogy a Hír Tv manipulálta a hangfelvételt, amely alapján azt állították: a szocialisták rendezvényén Mesterházy Attila hallotta, hogy valaki azt kiabálja: "kötelet!"

Mostanra a Hír Tv is beismerte: tudósításaikban jelentősen felerősítették a bekiabálás hangerejét. "Ezzel a manipulációval azt a látszatot keltették, mintha a szónok hallhatta volna a bekiabálást és arra reagált volna. Az igazság ezzel szemben az, hogy a bekiabálást a helyszínen eredetileg nem is lehetett hallani. Ez a magyarázata annak, hogy a bekiabálásra 24 órán keresztül nem figyelt fel senki" - közölte Lukács Zoltán az MTI-nek küldött közleményben.

Álláspontja szerint a Hír Tv ezzel megsértette a büntető törvénykönyvet, amelybe a bajai videobotrány után került be, hogy "aki abból a célból, hogy más vagy mások becsületét csorbítsa, hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang- vagy képfelvételt készít, ha más bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idős asszonyt gyilkoltak meg Ózdon

Péntek délelőtt Ózd Szenna nevű városrészének egyik családi házában a testvére találta holtan az ott… Tovább olvasom