Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Az MSZP szerint csődbe viszi a Fidesz Budapestet

Budapest megállna a saját lábán, ha nem sújtaná a kormány folyamatos terhekkel - írta közleményében az MSZP fővárosi frakcióvezetője.
Az MSZP budapesti frakcióvezetője szerint Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője elszólta magát és a Fidesz-kormány titokban már úgy dönthetett, hogy menjen csődbe a BKV és a főváros.

Horváth Csaba keddi közleményében Lázár Jánosnak a HVG-nek adott interjújára reagált, amelyben a Fidesz frakcióvezetője a 2012-es tervezett takarékossági intézkedésekkel kapcsolatban egyebek között úgy fogalmazott: "az államon mindig lehet vágni, itt bőven látok még spórolási lehetőségeket", majd példaként említette, hogy "itt van a főváros: a mai világban egy 700 milliárdos költségvetésben el kell tudni érni 10 százalékos megtakarítást - megjegyzem, ez a BKV-problémákkal összefüggésben van".

Horváth Csaba szerint ugyanakkor ha Lázár János mindenképen Budapesttel akar példálózni, akkor legalább a számokkal célszerű lenne tisztába lennie. Lázár Jánostól egy olyan mondat, ami Budapest költségvetésének 10 százalékos megtakarítására vonatkozik, több mint elképesztő, hiszen Lázár János hosszú évek óta vezet egy olyan várost, amely a harmadik a legeladósodottabb városok rangsorán. Budapest költségvetése soha nem volt 700 milliárd. 2012-ben jó, ha 400 milliárd forintot eléri a költségvetés főösszege - írja az MSZP-s politikus.

"Lázár elszólása azt erősíti, amit eddig is sejtettünk már. A kormány tudatosan csődbe akarja taszítani a közlekedési vállalatot és ezzel együtt a fővárost. Lázár János elszólása, hogy a költségvetésben takarítson meg a város 70 milliárdot, csak arra utalhat, hogy a kormány a budapestieket magára akarja hagyni. Horváth Csaba szerint a Fidesz elveszi a budapestiek mintegy 300 milliárdos vagyonát január 1-jétől, a kórházak államosításával, ellentételezése nélkül.

Az MSZP ezért ismételten felszólítja a kormányt és a "Kósa-Lázár párost", hagyják békén Budapestet, Hódmezővásárhely és Debrecen pedig végre álljon a saját lábára, és ne a budapestiek adóforintjaiból várják általuk eladósított városaik finanszírozását.

Horváth Csaba végül leszögezi: Budapest megállna a saját lábán, ha nem sújtaná a kormány folyamatos terhekkel, ha a kormány nem akarna mindent elvenni a budapestiektől, akik napi 14-16 milliárd, és évi 4000 milliárd adóforinttal járulnak hozzá a központi költségvetéshez, és ezért cserébe még a működőképességet sem kapják meg. A budapestiek ezerszer megfizették már az Orbán-Matolcsy és a Kósa-Lázár félék ámokfutását - hangsúlyozza a frakcióvezető.

Olvasóink írták

 • 4. deszkás 2011. december 28. 10:32
  „Hát ha arra gondolok hogy vidéken MINDENÜTT emelkednek a jegyárak csak Budapesten NEM. Akkor ez csak tudatos lehet. Engem meg Budapest annyira érdekel mint mást az Unió.”
 • 3. bánki 2011. december 28. 07:38
  „BKV az SZDSZ, Szeviép a Szegedi MSZP cége volt!
  Miért is kéne zokognom ?”
 • 2. újratöltve 2011. december 28. 06:34
  „1. csergemerge 2011.12.27. 22:54...Igazad van. Nem tudatosan. Tudattalanul!”
 • 1. csergemerge 2011. december 27. 22:54
  „"A kormány tudatosan csődbe akarja taszítani a közlekedési vállalatot és ezzel együtt a fővárost."

  Aki ezt mondja, ez a mondat AZT minősíti. Hiszen ő is tudja, hogy ez HÜLYESÉG. Mert miért is akarná?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áram nélkül maradt a Diósgyőri Ipari Park

Az Émász Nyrt. keddtől, jelentős fizetési hátralék miatt, szünetelteti a szolgáltatást a valamikori… Tovább olvasom