Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Az MSZP szerint elkerülhető lett volna a Malév leállása

Az MSZP szerint elkerülhető lett volna a Malév leállása, ha a kabinet figyelembe veszi azokat a megoldási javaslatokat, amelyeket a Bajnai-kormány Oszkó Péter vezette pénzügyminisztériuma kidolgozott.
Józsa István frakcióvezető-helyettes szombaton sajtótájékoztatón azt mondta: a Malév példája újabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája csődtömeg.

Az MSZP-s képviselő annak a véleményének is hangot adott, hogy ezután nehezebb lesz egy nemzeti légitársaság alapítása, mint ha az Orbán-kormány az elődje alatt született forgatókönyveket követve időben előkészíti egy olyan új társaság létrehozását, amely azonnal átvehette volna a Malév feladatait.

Emellett érthetetlennek nevezte, hogy a kormány nem okul a Malévval történtekből, nem rendezi sürgősen a BKV helyzetét, és így azt kockázatja, hogy hamarosan a budapesti tömegközlekedés is leáll.

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hagyjon fel gazdaságpolitikájával és vegye figyelembe az ellenzék javaslatait, például a BKV működtetéséről - közölte.

Józsa István bírálta a kormányt azért is, mert egy tavaly elfogadott parlamenti határozat ellenére az év végéig nem számolt be az Országgyűlésnek az orosz tulajdonú Mol-részvénycsomag visszavásárlásának következményeiről.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője a tájékoztatón arról beszélt, hogy az Orbán-kormány politikája nemcsak a Malévot, hanem családok sokaságát is csődbe viszi. Az egykulcsos személyi jövedelemadóval és az adójóváírás megszüntetésével az alacsony keresetűek havonta több mint tízezer forintot veszíthetnek havonta 2010-hez képest, és hasonlóképpen csökkent a gyed összege is a kiskeresetű családok esetében - jelentette ki.

Olvasóink írták

 • 4. bambinaXX 2012. február 04. 18:45
  „Nem az 1kulcsos adóval csökkent a netto, hanem az adójóváírás kivezetésével - amit be sem kell volna vezetni,
  a szuperbruttóval együtt!!!!!
  3! inkább 20. de egyetértek!”
 • 3. bánki 2012. február 04. 16:44
  „Igen, ha 15 éve lecsukjuk az összes seftes politikust !”
 • 2. falusi01 2012. február 04. 15:41
  „Bírom az ilyen utólagos okoskodókat! Asszem pont ők ne szólajjanak meg ebben a kérdésben!”
 • 1. kopkop 2012. február 04. 14:32
  „Nincs más dolga mint hétvégén sajtótájékoztatót tartani?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 67-es úton csak hólánccal!

Somogyban a 66-os és a 67-es út egy-egy szakaszán - a szentbalázsi, illetve a simonfai emelkedőn - kötelező a hólánc használata. Tovább olvasom