Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Az MSZP változtatna a rokkantnyugdíjasokat érintő jogszabályokon

Határozati javaslattal szeretné elérni az MSZP, hogy az Országgyűlés kérje fel a kormányt, változtasson a rokkantnyugdíjasokat érintő jogszabályokon.
Határozati javaslattal szeretné elérni az MSZP, hogy az Országgyűlés kérje fel a kormányt, változtasson a rokkantnyugdíjasokat érintő jogszabályokon - mondta Tóth Csaba, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta: a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége nemrégiben egy felhívással fordultak a kormányhoz és az Országgyűléshez. Felkérésüknek eleget téve az MSZP egy országgyűlési határozati javaslattal szeretné segíteni az érintetteken.

A határozati javaslat célja, hogy az Országgyűlés kérje fel a kormányt, készítse el azokat a jogszabályváltozásokat - a megfelelő pénzügyi feltételek megteremtése mellett -, amelyek megállítják a megváltozott munkaképességű emberek "elnyomorodását" - mondta.

Szorgalmazta, hogy a kormány dolgozza ki azoknak a törvényeknek és más jogszabályoknak a módosítását, amelyek "méltatlan, a rehabilitációs alapcélokkal is ellentétes szabályokat tartalmaznak".

Tóth Csaba emlékeztetett: az új szabályok miatt jelenleg 20 ezer megváltozott munkaképességű "esett ki" a rendszerből, a kormány pedig "csalónak" állította be ezeket az embereket. Bejelentették azt is, hogy 150 ezer embert akarnak visszavezetni a "munka világába" miközben 35 ezer rokkantnyugdíjas vár állásra - tette hozzá.

Közben a rossz döntések miatt azokat is nehéz helyzetbe hozták - mondta - , akik a rokkantnyugdíj mellett tudtak dolgozni, hiszen megszűnt a kedvezményes vállalkozói státusa 15 ezer rokkantnyugdíjasnak, akik így már nem tudnak vállalkozni.

Olvasóink írták

 • 3. balihoho 2012. július 01. 18:13
  „Én is félve remélem, egy esetleges kormány váltáskor, nem az történik mint eddig. Példának okáért, tucatnyi olyan Szijjártó nyilatkozatot idézhetnék, amikor ellenzékben mást mondtak, miközben hatalomra kerülve, köpönyeget, és elveket megfordítva, pont az ellenkezőjét cselekedték, és törvénykezéseikben, ma is cselekszik. Nagyon oda kell figyelni, hogy nehogy a két év múlva esedékes újabb választásokon, megint palira vegyenek bennünket. Azaz, nem az számít mit ígér, hanem az, mit tart majd be az ígéreteiből, mennyire lesz megbízható a jelölt.”
 • 2. Együgyű 2012. július 01. 14:38
  „,,Az MSZP változtatna a rokkantnyugdíjasokat érintő jogszabályokon"
  Az MSZP-től elismerendő, hogy felemeli a jogos rokkantnyugdíjasokat pontosítva a jogos rokkant járadékban részesülőkért a szavát. Remélem ez nem csak egy volt ellenzékben lévő Orbán Viktori pávatánc másolása?
  Mert ugye ellenzékben mindent fel lehet hozni a hatalmon levők ellen? Ha a hatalom megszerzésre kerül, az ígéreteket egyéb ki fogásokra hivatkozva nem kell teljesíteni!
  Rokkantság ellen meg ugye a az egészséges kettesek sincsenek kibiztosítva?
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!!!
  OFF.”
 • 1. x 2012. július 01. 14:21
  „Elkötelezett MSZ(M)P-sek ellenzik az "új-módi"-t foggal-körömmel, holott minden kormány bevezette volna. LOL”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset az M7-es autópályán: négy kórházban a tíz sérültet

Négy kórházba szállították az M7-es autópályán vasárnap hajnalban történt baleset tíz sérültjét. Tovább olvasom