Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Az MSZP visszaállítaná a szolgálati nyugdíjat

A szocialista párt komplex életpályamodellt kíván kidolgozni a rendvédelmi szakterületen - jelentette be Harangozó Tamás.

Az MSZP kormányra kerülése esetén visszaállítaná a szolgálati nyugdíjat - jelentett be Harangozó Tamás, a párt rendvédelmi szakterületért felelős politikusa csütörtökön Szegeden.

A szocialista párt komplex életpályamodellt kíván kidolgozni a szakterületen, amelynek része lesz a szolgálati nyugdíj visszaállítása is, aminek egyértelműen fontos szerepe van az egész társadalom szempontjából - mondta az MSZP frakcióvezető-helyettese a párt által indított rendvédelmi konzultációsorozat első állomása előtt tartott sajtótájékoztatón.

Az MSZP igyekszik majd kárpótlást nyújtani a meghurcolt, megalázott rendvédelmi nyugdíjasoknak is az utóbbi időben elszenvedett anyagi és erkölcsi károk miatt - közölte a honatya.

Harangozó Tamás hangsúlyozta, az Obán-kormány intézkedései következtében az állomány hangulata rossz, sokat romlott a területen dolgozók élethelyzete. Politikailag megalázták, és anyagilag is ellehetetlenítették a testület tagjait, és szétverték az érdekegyeztetést - mondta. A rendvédelmi területen szinte üldözés folyik a szakszervezetekkel szemben, ennek csak egyik példája, hogy a napokban ürítik ki az érdekvédelmi szervezetek irodáit - tette hozzá.

A konzultációsorozat célja, egy írott, konkrét vállalásokat tartalmazó program kidolgozása – mondta a frakcióvezető-helyettes, aki úgy fogalmazott: a szakmával is el kell fogadtatni „nem lesz tejjel-mézzel folyó Kánaán", de a meglévő keretek között is kialakítható egy hatékonyan működő rendszer, melyben az abban dolgozók is jól érezhetik magukat.

Ujhelyi István, az Országgyűlés szocialista alelnöke elmondta, a rendvédelem mellett az MSZP több más területen is konzultációsorozatot indít. Ezek közül a politikus a egészségügyet, a szociális ellátórendszert és a felsőoktatást emelte ki.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2012. március 02. 09:22
  „Három- négy érintett ismerősöm van a körből ! Kezdenek mentálisan leépülni!”
 • 2. kontrapista 2012. március 02. 08:22
  „Az időelőtti jogtalan nyugdijasok között legtöbben az MSZP holdudvarához tartoznak, igy a pártnak ezt a lehetőséget kell meglovagolnia.”
 • 1. spiler 2012. március 01. 17:20
  „igylegyen
  -16%
  100% térítés inzulinra,allergia-asztma,gyógyszerekre ,pipákra
  /vérnyomásra talán nem változott a patika szer ára/
  -utazási kedvezmény
  VAN E OLYAN RÉTEG AKI ENNYIT VESZTETT......az eskű szővege csak ránk halandókra vonatkozik politikusra nem”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell többezres kilakoltatási hullámra számítani

A végrehajtói kamara szerint a tavalyinál több kilakoltatás várható az idén, de azok száma így is… Tovább olvasom