Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Az MSZP visszautasítja a közgazdászok levelét

Az MSZP visszautasítja azt, hogy fizetett hirdetés útján bárki politikai tőkét gyűjtsön abból a keserves vállalásból, amely minden embert érint a válságkezelés során az országban.
Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy ismert közgazdászok szombaton nyílt levélben szólították fel a parlamenti képviselőket arra: ne szavazzák meg a 2010-es költségvetés jelenlegi tervezetét, "ne sodorják újabb veszélybe az országot". Tukacs István az MTI-nek úgy fogalmazott: az aláírók indokai elképesztőek. Azok hiányolnak reformokat, akik az általuk támogatott politikai erővel karöltve sorozatosan akadályozták meg a reform értékű lépéseket a közelmúltban.

Szavai szerint azok beszélnek költségvetési trükközésről, akik közül az egyikük nevéhez fűződik az emlékezetes kétéves költségvetés. Tukacs István hozzátette: azok beszélnek a kiadások túltervezéséről, akik szó nélkül hagyják, hogy a Fidesz képviselői 450 milliárd forintos módosító csomagot adtak be a jövő évi büdzséhez, a kiadásokat növelve.

A szocialista képviselők el fogják fogadni azt a költségvetést, amely a válságkezelés legfontosabb lépése, csökkenti a büdzsé hiányát és megalapozza a következő évek kilábalását.

A több országos napilapban megjelent, az Országgyűlésnek címzett nyílt levél szerint a Bajnai-kormány büdzséje "ugyanúgy rossz irányba viszi a magyar gazdaságot, mint a Gyurcsány-kormány által készített trükkös költségvetések". A dokumentum szerint a mostani tervezet sem tartalmazza az évek óta szükséges reformokat, nem segíti a magyar vállalkozások versenyképességét, a jövő évi költségvetési hiányt pedig alultervezi.

A 29 aláíró között van Járai Zsigmond, aki az Orbán-kormány pénzügyminisztere, majd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke volt, Bod Péter Ákos, aki az Antall-kormány ipari minisztere, majd az MNB elnöke volt, Szapáry György volt MNB-alelnök, aki jelenleg a Fidesz nemzetközi gazdasági kapcsolatrendszerének kiépítésén dolgozik. Mellár Tamás a Központi Statisztikai Hivatal elnöke volt az Orbán-kormány időszakában, Szász Károly pedig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét vezette akkoriban.

Olvasóink írták

 • 4. KovácsPistike 2009. november 28. 21:50
  „Az egy dolog hogy beképzeltek és nem hat rájuk a szakma véleménye, de a mi bőrünket vitték a vásárba.

  Demokraták=demokrácia+erkölcs
  "Ha mindenki hazudik körülöttünk, akkor az igazmondás forradalmi cselekedetnek számít."
  (George Orwell)

  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"
  http://index.hu/belfold/2009/10/04/40_centis_kilato_epult_40_millioert_bodrogkereszturon/
  "Az alpolgármester elismerte, hogy az építmény egy kicsit alacsony lett, de azt mondta, hogy a pénzből, csak ennyire futotta."
  "Egyébként pedig a hivatalban minden hivatalosan le van papírozva - szögezte le az alpolgármester."

  "10 tuskó 3,2 millióért":
  http://index.hu/belfold/2009/10/29/2_6_millios_unios_tamogatas_tiz_fatuskora/
  "Összesen 3,2 millió forintért épített uniós támogatásból kerékpáros pihenőhelyet, (eredeti projektcímén szolgáltatóházhoz kapcsolódó pihenőhelyet) Várgesztes önkormányzata. A helyi lakosok szemét azonban szúrja, hogy a milliós pihenőhely mindössze tíz, az árokparton leszórt - szaknyelven: telepített -, tuskóból áll. A polgármester szerint a beruházást nemrég ellenőrizték, és mindent rendben találtak."”
 • 3. akarom 2009. november 28. 16:51
  „Hát persze, még véletlenül se halgassátok meg a szakemberek véleményét! Eddig sem tettétek, ezért jutott ebbe a siralmas helyzetbe az ország. Azt hiszem majd a leszármazottaitok szégyenkezni fognak miattatok, amikor a történelemben tárgyalni fogják ezt a korszakot.”
 • 2. Walaky 2009. november 28. 13:51
  „Mi lesz a fityisz első lépése jövőre?
  A mostaninál kegyetlenebb megszorítás, az évi 1.500.000.Forint alatt keresők számára, ahogy megszokhattuk tőlük:(”
 • 1. Tömeg 2009. november 28. 13:31
  „Az eddigi tapasztalatok alapján nem is vártunk mást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencezer aláírás a megszorítások ellen

Kilencezer aláírással petíciót nyújtott át az ágazatot sújtó megszorítások ellen a Szociális Ellátók… Tovább olvasom