Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Az NMHH hétfőig vár a Neo FM válaszára

A médiatanács hétfőig várja, hogy a Neo FM rádió vezetése elfogadja a hatóság mentőcsomagjában foglalt feltételeket.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa hétfőig várja, hogy a Neo FM rádió vezetése elfogadja a hatóság mentőcsomagjában foglalt feltételeket, amelyek szerint elengednék a tartozás késedelmi kamatait, mintegy 40 millió forintot, és kedvező lehetőséget adnának az adósság törlesztésére.

Az NMHH Szóvivői irodájának közleménye szerint a médiatanács pénteken kézbesítette határozatait az FM1 Zrt. médiavállalkozásnak.

Mint írják, a médiatanács végzése világossá teszi, hogy nem méltányolható az üzleti vállalkozásként működő kereskedelmi rádió tulajdonosainak javaslata, miszerint tetemes - azaz több mint 750 millió forintos - kötelezettségük kétharmad részéről, 540 millió forint rendezésének időpontjáról és módjáról jelenleg nem kívánnak megállapodni.

A testület úgy ítéli meg: a rádió tulajdonosainak szándékairól sokat elárul, hogy a horribilis kötelezettségből mindössze 46 millió forintnyi tartozást törlesztetnének.

A közlemény kitér arra: a médiaszolgáltatási szerződésben foglaltakkal szemben a rádió tulajdonosai csaknem egy éve nem biztosítják a 153 millió forint összegű bankgaranciát, és több mint fél éve egyáltalán nem fizetnek médiaszolgáltatási díjat. A médiatanács az elmúlt év során hét alkalommal biztosított fizetési könnyítéseket a rádió fennmaradása érdekében.

A kommüniké szerint, ha a tulajdonosok visszautasítják a mentőcsomagot, úgy ezt a testület nem tudja másként értelmezni, mint hogy a tulajdonosok üzleti érdekei azt kívánják: tetemes adósságot hátrahagyva maguk készítsék elő a Neo FM bezárását.

Auer János, a médiatanács tagja június 6-án jelentette be: a sokadik segítség után újabb mentőcsomagot kap a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyász! Meghalt Varga Csaba animációs filmrendező

A Balázs Béla-díjas, nemzetközileg elismert művészt 67 éves korában pénteken érte a halál. Tovább olvasom