Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Az Oktatói Hálózat megvonná Schmitt Páltól a doktori címét

Az Oktatói Hálózat felszólította Tulassay Tivadart, a Semmelweis Egyetem rektorát, hogy kezdeményezze Schmitt Pál doktori címének visszavonását.
A hálózat szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Schmitt Pál disszertációját vizsgáló bizottság jelentése "megcsúfolja" a tudományos közélet elemi erkölcsi normáit és eljárási szabályait és súlyosan veszélyezteti a magyar tudomány és a magyar felsőoktatás tekintélyét, megrendíti azok morális alapjait.

A nyilvánosságra hozott összefoglalóból kiderül, hogy a dolgozat plágium, de a bizottság az általa felsorolt tényekkel ellentétes következtetésre jutott. "A plágium és a plágium eltussolása is ugyanannak az erkölcstelen, jog- és tudományellenes mentalitásnak a kifejeződése, amelyet oktatóként, kutatóként és állampolgárként is a leghatározottabban elutasítunk" - olvasható az Oktatói Hálózat közleményében.

Az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított, a Semmelweis Egyetem által felkért testület megállapításainak összefoglalóját az intézmény kedden a honlapján hozta nyilvánosságra. A tényfeltáró bizottság jelentése szerint a doktori eljárás hiányosságokkal ugyan, de formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának. A testület megállapította azt is, hogy az egyetem szakmai hibát követett el, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kúria is jogsértőnek találta az LMP aláírásgyűjtési

Jogsértő az LMP múlt szombatra meghirdetett akciója, melynek során értékes ajándékokat ígértek annak, aki a legtöbb aláírást gyűjti össze a népszavazásra 24 óra alatt - jelentette ki a Kúria. Tovább olvasom