Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Az ombudsmanokkal találkozott Sólyom László

Informális találkozó keretében vitatta meg az ombudsmanok tevékenységét pénteken Sólyom László köztársasági elnök és a négy hivatalban lévő országgyűlési biztos Budapesten.
Szabó Máté, az állampolgári jogok biztosa a megbeszélés után a Független Hírügynökségnek elmondta: az aktuális kérdések mellett a gyűlöletbeszéd témája is felvetődött.

Szabó Máté szerint a "baráti" találkozó célja gyakorlatilag az volt, hogy a köztársasági elnök együtt lássa azokat a szakembereket, akiket annak idején jelölt a posztra, és áttekintse munkájukat, eddig elért eredményeiket. A megbeszélésen szó volt az ombudsmanok együttműködéséről is; Sólyom László állítólag szorosabb munkakapcsolatot vár el, Szabó Máté szerint azonban az ombudsmanok eltérő feladatköre miatt az együttműködés egyelőre ad hoc jellegű. Ami a panaszok kezelését illeti, felvetődött a kérdés hogy az ombudsman inkább csak közvetítő szerepet lásson el vagy nyíltan vállalja a konfliktust. A találkozón a biztosok egyetértettek abban: ez elsősorban az ügy természetétől függ.

Ami a gyűlöletbeszéd szankcionálását illeti, Sólyom László megismételte korábbi álláspontját, azaz hangsúlyozta: nem tartja indokoltnak a kérdés újraszabályozását. Ebben Szabó Máté is egyetért, Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannak azonban vannak fenntartásai - mondta az állampolgári jogok biztosa.

Szabó Máté mellett természetesen Jóri András adatvédelmi biztos, Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek biztosa, Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi biztosa és Péterfalvi Attila, az ombudsmani hivatal vezetője is jelen volt a találkozón.

Olvasóink írták

  • 1. Power 2009. március 06. 17:34
    „Küzdjünk a gazdasági válságot okozó globális hitelválság ellen.
    Akinek megtakarítása van a bankoknál, azokkal fizettessük meg a kamatadót, akik hitelt vettek fel hagyjuk tönkremenni, az uzsorásoknak engedjük meg hogy kifosszák és tönkretegyék az állampolgárokat.
    Magyarországon nem érződik a hitelválság, az uzsorások mindenkinek hiteleznek azt még az APEH sem tudja, hogy kiknek és mennyit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molotov-koktélt dobtak egy roma ház sufnijára

Molotov-koktélt dobtak egy ház melléképületére a Zala megyei Bocföldén pénteken hajnalban. Tovább olvasom