Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Az Omninvest Kft. áll a vizsgálatok elé

Az Omninvest, ahogy eddig, úgy ezután is nyitottan áll minden vizsgálat elé - közölte az influenza elleni oltóanyagokat gyártó társaság az MTI-vel szombaton annak kapcsán, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) az előző ciklus alatt kötött állami szerződéseket, köztük az Omninvestét is vizsgálja.
Papcsák Ferenc elszámoltatásért felelős kormánybiztos pénteki sajtótájékoztatóján közölte, hogy a KEHI vizsgálja az Omninvest Kft.-vel kötött szerződéseket, továbbá a sanghaji világkiállítást, a sukorói kaszinó koncesszióját, és a moszkvai kereskedelmi képviselet ingatlanértékesítését. A kormánybiztos tájékoztatása szerint mindegyik ügyben az állammal kötött több milliárdos értékű szerződésekről van szó, és az állammal szerződő felek tulajdonosi háttere offshore társaságnak minősül.

Az Omninvest közölte, hogy egyeztet a magyar kormány illetékes szerveivel a 2006-ban elnyert k+f támogatás európai versenyjogi kérdéseiről. Leszögezik ugyanakkor, hogy a cég az akkor kötött szerződés minden elemét maradéktalanul betartotta és betartja.

Példaként említik, hogy a támogatási pénzösszeg felhasználásával végrehajtott, világszínvonalú fejlesztéseknek köszönhetően a 2009-ben és idén külföldre eladott oltóanyagok után az államnak több mint 110 millió forintos hozzájárulást fizetett meg az Omninvest az érvényben lévő szerződése alapján.

A cég közleménye arra is emlékeztet, hogy tulajdonosi struktúrája a közelmúltban átalakult, mára teljesen transzparens: az Omninvest tulajdonosa egy nagyváradi társaság, amelyet öt magyar magánszemély birtokol.

Az Omninvest július 29-én közölte, hogy benyújtotta a magyar cégbíróságra a tulajdonosi szerkezetének megváltoztatását célzó változás bejegyzési kérelmet. A FLUART néven megalakult nagyváradi bejegyzésű vállalkozás, amelyet Klenyánszki Erika, Csürke Bernadett, Hudy Ferenc (ügyvezető), Laczkó Tamás és Zimonyi Ferenc magyar magánszemélyek alapítottak, megvásárolta a ciprusi bejegyzésű Sumpter Ltd. Omninvestben birtokolt teljes üzletrészét, így a fenti magánszemélyek tulajdonába került az Omninvest 100 százalékos üzletrésze.

Olvasóink írták

  • 1. papsajt 2010. július 31. 19:13
    „a ciprusi bejegyzésű Sumpter Ltd. offshore céget most stafírozták helyre. Eddig lopták ki a pénzt adó nélkül,most meg vagánykodnak hogy már minden oké. nem most kellett volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyol autós szenvedett súlyos balesetet Zalában

Súlyos sérüléseket szenvedett egy spanyol gépkocsivezető, aki járművével két teherautónak is… Tovább olvasom