Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Az önkormányzat is alkotóházat működtetne a Tűzraktér helyén

A terézvárosi önkormányzat döntése értelmében a kerület is alkotóházat működtetne a Tűzraktérnek otthont adó Hegedű utca 3. szám alatti épületben.
Az önkormányzat közleménye szerint a képviselőtestület csütörtöki ülésén megállapította, az ingatlanra kiírt pályázat eredménytelenül zárult, majd Hassay Zsófia polgármester előterjesztésére kinyilvánította azon szándékát, hogy az épületet alkotóházként kívánja működtetni a jövőben.

Erről a részletes koncepció kidolgozását követően a következő képviselőtestületi ülés dönt, Cake Baly Olivio LMP-s képviselő indítványára pedig megvizsgálják a Tűzrakteret üzemeltető Art-Sector Alapítvány ajánlatát, és annak fényében határoznak az épület további használatáról.

Simor Ágnes, a Tűzraktér művészeti vezetője az MTI-nek pénteken elmondta: az ingatlan hasznosítására kiírt pályázaton formai okokból nem tudtak indulni, beadtak ellenben egy csaknem 50 oldalas, hosszú távú működési tervet és gazdasági koncepciót, amelyben leírták az alkotóház jelenlegi működését és jövőbeli terveiket.

Az önkormányzat korábbi döntése értelmében a Terézvárosi Vagyonkezelőségnek péntek reggel 10 órára kellett volna végrehajtania a kiürítést, erre azonban a csütörtöki képviselőtestületi határozat után nem került sor.

"Azt várjuk, hogy jövő héten minél előbb megkezdődjenek a kerülettel a tárgyalások, mert rengeteg részletkérdést kell tisztázni, például azt, miként kell egy ilyen alkotóháznak működnie a jövőben" - fogalmazott a Tűzraktér művészeti vezetője.

Simor Ágnes hozzátette: ilyen téma az épület felújításának a kérdése is. Ezzel kapcsolatban a leadott koncepcióban az Art-Sector Alapítvány áttekintette az ingatlan építészetileg felújítandó elemeit, és ütemezési javaslatot is tett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a 2-es villamos

Van, ami másnak már régebben sikerült. Elkészült a 2-es villamos – új megállókkal, új… Tovább olvasom