Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Az önkormányzatoknak szerdáig kell bejelenteniük a közterületeiket

A június közepén megjelent rendelet szerint a fővárosi és megyei kormányhivatal naprakész nyilvántartást vezet az illetékességi területén található települési önkormányzatok tulajdonában lévő közterületekről.
Az önkormányzatoknak augusztus 1-jéig kell adatot szolgáltatniuk a fővárosi és megyei kormányhivatalok részére a tulajdonukban lévő közterületekről, azok pontos kiterjedésével együtt - a kötelezést a közterületek filmforgatási célú használatát szabályozó kormányrendelet írja elő.

A június közepén megjelent rendelet szerint a fővárosi és megyei kormányhivatal naprakész nyilvántartást vezet az illetékességi területén található települési önkormányzatok tulajdonában lévő közterületekről. A nyilvántartást szeptember 1-jéig kell létrehozni.

A nyilvántartás vezetését a fővárosi és megyei kormányhivatal térképeken is elvégezheti. Ha változás történik a közterületen, ennek átvezetését a helyi önkormányzatnak azonnal kezdeményeznie kell a kormányhivatalnál.

Olvasóink írták

  • 3. ikszy 2013. július 28. 11:20
    „Ez szép! Az államnak szóljon minden város, hogy valamit elfelejtettek tőle ellopni?”
  • 2. Secem 2013. július 27. 09:28
    „Pedig én már arra gondoltam, hogy ez leltár készítés.”
  • 1. szatyi 2013. július 27. 08:52
    „Nem is tudom, van-e még értelme az "önkormányzat" elnevezésnek, ha -szinte mindenben- felsőbb utasítások rendelkeznek az illetékességi területeiken belül!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új jogszabálymódosítások lépnek életbe augusztus 1-jén

Augusztus elsején az eddigi 6000 forintos felső korlát eltörlésével 6 ezrelékre nő a… Tovább olvasom