Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Az őr, az alkalmazottak

és egy gazda a gyanúsított

Több mint 400 tonna műtrágyát lopott el négy férfi egy károlyházai cég telephelyéről. A mintegy 20 millió forint értékű zsákmányt az elkövetők részben maguk használták fel.
Közvetve a dunai árvíznek köszönhető, hogy fény derült az egyik károlyházai cég telephelyén történt nagy mennyiségű műtrágyalopásra. A telephelyen ömlesztve, nagy halmokba rakva tárolják a műtrágyát, így a cégnek nincs lehetősége a készlet napi leltározására. A „műtrágya-utánpótlást” uszályokkal a Dunán – majd teherautóval – szállítják folyamatosan Károlyházára. Az árvíz miatt azonban nem jöttek a hajók, így egyre csak fogyott a raktárkészlet.
A cégnél a közelmúltban egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy már nem tudják teljesíteni a beérkező megrendeléseket, holott a dokumentumok alapján még jókora mennyiségű készlettel kellene rendelkezniük. Az ezt követően elvégzett leltárnál kiderült, több mint 400 tonna, mintegy 20 millió forint értékű műtrágya hiányzik. A cég vezetői ezért feljelentést tettek a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.
A nyomozás során kiderült, hogy a hiányzó mennyiséget tavaly november és ez év áprilisa között lopták el a telephelyről. A rendőrök a napokban elfogták és kihallgatták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított négy férfit – a cég két dolgozóját, a biztonsági őrt és egy Győr melletti mezőgazdasági vállalkozót. Az eddigi adatok szerint a hiányzó mennyiséget mintegy tizenöt alkalommal, az éjszakai és hajnali órákban vitték el. A mezőgazdasági vállalkozót teherautójával a biztonsági őr engedte be a telephelyre, majd az egyik alkalmazott a cég rakodógépével megpakolta azt, míg a másikuk figyelte, jön-e valaki.
A gyanúsítottak teljes beismerő vallomást tettek, ellenük jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt folyik eljárás. A nyomozás eddigi adatai szerint az ellopott műtrágya egy részét az egyik gyanúsított saját földjein használta fel, a többit pedig továbbértékesítették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kizárták a ferencvárost, a vác indulhat az nb i-ben

Tovább olvasom