Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Az Orion az internetes keresés jövője?

A Google megvásárolta egy 26 éves férfi Ori Allon művét, az Oriont, amely kiegészíti a jelenlegi keresőmotorokat.
A Google megvásárolta egy 26 éves ausztrál fiatalember, Ori Allon művét, az Oriont, amely kiegészíti a jelenlegi keresőmotorokat.

Bár az Orion működésének részleteiről eddig nem sok derült ki, annyit lehet tudni, hogy egy-egy kulcsszóra való kereséssel több más, ahhoz szorosan kötődő témában is lefutnak keresések, majd azok legjobb találatai is megjelennek. Valószínűsíthető tehát, hogy nincs szükség újabb keresőmotorra, az algoritmusok érintetlenül maradnak, az Orion egyfajta felületként, rétegként épül rájuk.

Az Orion másik újítása, hogy a kulcsszó körüli szöveg jelentős részét megjeleníti, így a felhasználó könnyebben, a találat külön lekattintása, és az oldal betöltése nélkül eldöntheti, talált-e valamit olyat, amely után kutatott. Allon szerint ezáltal sokkal több információt és könnyebben érhetnek el az emberek, úgy keresve, mint a profik.

Az ötlet egyébként nem Allontól, hanem tanárától, Eric Martintól származik. A megvalósítás és az azzal járó kemény munka azonban teljes egészében Allont dícséri, aki a Google kötelékében folytatja a munkáját, így talán hamarosan szélesebb közönség is kipróbálhatja az Orion alapjául szolgáló technológiát. Amennyiben beválik, a Google további növelheti előnyét a keresések globális piacán, amellyel sem a Microsoft, sem a Yahoo! nem tudott eddig érdemben mihez kezdeni.

Forrás: hwsw

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyhét a telepen

Kanyargós út vezet a telepre. Az út szélén nincs virág, mi több, hihetné az ember, hogy az a… Tovább olvasom