Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Az öröm élteti Simon Ferencet

„ Mindig örömet akartam szerezni embertársaimnak, ez az éltető erő” – mondta Simon Ferenc „Civitas Fidelissima '75” díjas grafikus, akinek Számadás címmel nyílt kiállítása a soproni Erdészeti Múzeumban.
– Nyolcvanévesen az ember visszatekint, mit is hagy maga után a világban – fogalmazott Simon Ferenc képzőművész, aki tizenöt önálló tárlata mellett csoportos kiállításokon vett részt Ausztriában és Németországban is. A pedagógusi pályát befutott grafikus – aki hegedűsként éveken át tagja volt a helyi Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekarnak, korábban a Pedagógus Kórusnak is – vallja: a képzőművészet, csakúgy, mint a zene és az irodalom, üzenetet hordoz magában, mégpedig az öröm üzenetét.
– Mindig is arra törekedtem, hogy soha ne bántsam meg embertársaimat, alkotásaim zöme pedig a természet fenséges nyugalmára, szépségére fókuszál, hogy általa életünk érzelmileg kiegyensúlyozottabb, szebb legyen.
Simon Ferenc tárlata június 10-ig látogatható, szerda kivételével naponta 10–17 óráig az Erdészeti Múzeumban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint nőtt a mobilpiac

Az idén áprilisban a három magyarországi mobilszolgáltató előfizetőinek száma 0,08 százalékkal, mintegy 8 ezerrel, 9,414 millióra emelkedett – közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (MHH) az MTI-vel. Március végén az előfizetők száma 9,406 millió volt. A közlemény szerint április végén a 100 főre jutó előfizetések száma 93,4 volt a március végi 93,3 után, illetve a 12 hónappal korábbi 87,7-del szemben. Tovább olvasom