Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Az ORTT-hez fordul Dávid Ibolya Fábry poénja miatt

Az ORTT-hez fordul Dávid Ibolya az egyik kereskedelmi televízió egyik, csütörtökön adásba kerülő műsorának beharangozójával kapcsolatban - jelentette be Herényi Károly.
A sajtótájékoztatón hangfelvételről játszották le az Esti Showder című műsor április 20-i adásának beharangozóját, amelyben Fábry Sándor műsorvezető azt mondja: "Zöld erdőbe jártam, ibolyát találtam, nem akar szavazni, le kéne savazni".

Elfogadhatatlan, hogy a közélet odáig fajuljon a két választási forduló között, hogy valakinek a fizikai megsemmisítésével viccelődjenek - mondta Herényi Károly, aki három "SAV Erős méreg! Vigyázat életveszélyes!" feliratú műanyag kanna mellett állva tartotta meg tájékoztatóját.

A sajtónak kiosztott levelek azt tartalmazzák, hogy a beharangozó anyag április 17-én és 18-án több alkalommal is adásba került, s a csatorna internetes honlapján is elhelyezték.

Dávid Ibolya levelében leszögezi: a médiatörvény kimondja, hogy a műsorszolgáltató tevékenysége nem sértheti az emberi jogokat, és nem lehet alkalmas a személyek elleni gyűlölet keltésére. Az alkotmány biztosítja mindenkinek az emberi méltósághoz, a jó hírnév védelméhez fűződő jogot.

"Az említett kijelentés nyilvánvaló áthallást hordoz, annak nyilvánvaló címzettje és megszólítottja vagyok, különös tekintettel arra a politikai közegre, közhangulatra, amely a 2006-os országgyűlési választások két fordulója között a Magyar Demokrata Fórum által meghozott politikai döntéseket pro és kontra minősíti. A kijelentés végén található felszólítás súlyosan sérti személyemet, emberi méltóságomat, jó hírnevemet és túlmegy azon a határon, amit a szabad véleménynyilvánítás körében - közszereplőként - eltűrni lennék köteles" - írja az ORTT-hez címzett levelében Dávid Ibolya, amelyet Kolosi Péterhez, az RTL Klub programigazgatójához is eljuttatott.

A levélből kiderül, hogy az MDF elnöke közigazgatási eljárás lefolytatását kéri a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény megsértése alapján a műsorszolgáltatóval szemben. A pártelnök külön levélben tesz panaszt a testület panaszbizottságánál.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vágányzár

Pályaépítési munkálatok miatt április 22-én, szombaton 15 óra 40 perctől vasárnap reggel 7 óra 40… Tovább olvasom