Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Az ORTT megpályáztatja az utolsó szabad fővárosi frekvenciát

Budapest - Megpályáztatja az utolsó szabad fővárosi rádiós frekvenciát a médiahatóság - döntött a tagok közlése szerint hétfői ülésén az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), amely harmadik nekifutásra határozott a pályázati felhívás közzétételéről.
Közműsorszolgáltatást - azaz a műsoridő több mint felében közszolgálati produkciók közvetítését - vállaló pályázók szállhatnak be a versenybe, valamint - vételjavítás céljával - indulhatnak olyan társaságok is, amelyek jelenleg középhullámon működnek.
A Nemzeti Hírközlési Hatóság honlapján olvasható adatok szerint ez a frekvencia sztereó minőségben 1,3 millió, monóban pedig ennél kétszázezerrel több embert ér el.
December közepén - még a frekvenciamoratórium lejárta előtt - döntött úgy a médiahatóság, hogy oly módon pályáztatja meg a hullámsávtartományt, hogy azért versenybe szállhasson a Magyar Katolikus Rádió is; a műsorszolgáltató kérését méltányolva ugyanis úgy határoztak, hogy vételi minőségjavítás érdekében is lehessen indulni a pályázaton.
Az utolsó szabad fővárosi frekvenciát korábban - műsorszolgáltatási jogosultságának lejártáig - a Rádió Deejay használta. Tavalyelőtt nyáron tizenegyen pályáztak erre a sávra, de három pályázó anyagát szeptemberben érvénytelennek minősítette a médiahatóság.
Az utolsó körbe jutott két pályázó közül - tavaly februárban - nem tudott választani az ORTT, amely így eredménytelennek nyilvánította a versenyt, majd a digitális átállásról szóló törvény módosítása 2008-ra frekvenciamoratóriumot rendelt el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegverekedés a válófélben lévők és családjaik között

Az elköltöző férj és a feleség között verekedés alakult ki, amibe mindkettőjük ismerősei… Tovább olvasom