Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Az orvosi kamara elküldte javaslatait az alapellátási törvényhez

Pontosan definiálni kellene, hogy mi a kompetenciája a védőnői, fogászati és iskolaorvosi hálózatnak, illetve a sürgősségi és az ügyeleti ellátóknak.
A Magyar Orvosi Kamara írásban elküldte javaslatait a készülő ellátási törvényhez, de szóban még nem egyeztettek az illetékesekkel - mondta Éger István, a MOK elnöke a Magyar Hírlapnak.

A lap csütörtöki számában megjelent írás szerint legkorábban tavasszal kerülhet a kormány elé az új alapellátási törvény tervezete, amelyben Éger István szerint mindenekelőtt pontosan definiálni kellene, milyen ellátások tartoznak az alapellátási körbe, valamint ki kell javítani a 2000. évi praxistörvény hibáit.

Az elnök kifejtette, a dokumentumban pontosan definiálni kellene, hogy mi a kompetenciája a védőnői, fogászati és iskolaorvosi hálózatnak, illetve a sürgősségi és az ügyeleti ellátóknak.

A háziorvosi praxisnál fontos lenne elérni, hogy ne lehessen legfeljebb hat-tizenkét hónap alatt úgy kiforgatni az orvost a praxisából, ahogyan az jelenleg lehetséges.

Éger István szerint a megfelelő finanszírozási struktúrát is rögzíteni kellene a törvényben. Ennél a pontnál pedig felmerül a régóta sérelmezett iparűzésiadó-fizetés problémája", nonszensz, hogy a közellátást végző háziorvosi vállalkozások helyi adót és két kamarai tagdíjat is fizetnek - tette hozzá.

A területi ellátási kötelezettséggel nem rendelkező praxisok problémáját szerinte a területi ellátásba való integrációval lehetne megoldani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feldúlták Dessewffyék sírhelyét Tiszavasváriban

A nyughelyet feltörték, a márványlapokat ledöntötték, a sírhelyeket kegyeletsértő módon feldúlták,… Tovább olvasom