Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Az orvoskamara tiltakozik

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) tiltakozik a kamarákról szóló törvényjavaslat ellen, mert ellenkezik a kormányprogrammal – jelentette ki dr. Éger István, a MOK elnöke. A törvényjavaslat ugyanis álláspontjuk szerint megszünteti a jelenlegi kamarákat.
Dr. Éger István, a MOK elnöke cáfolta Molnár Lajosnak azt a Kisalföldben is megjelent nyilatkozatát, miszerint nem akarják megszüntetni a kamarákat (A kötelező tagságot törlik el – október 13., 4. oldal).
– A kormányprogrammal és az egészségügyi miniszter korábbi nyilatkozataival szemben az egészségügyben működő kamarákról szóló törvényjavaslat teljesen eltörli a jelenlegi rendszert – mondotta dr. Éger István, a MOK elnöke. – Mi a kötelező tagság eltörlésével sem értünk egyet, de a törvényjavaslat még ezen is túlmegy. Most már nemcsak arról van szó, hogy a kamarák – az orvosi, a szakdolgozói és a gyógyszerész – legyenek önkéntes tagságúak, hanem arról is, hogy egy tollvonással megszüntetik a jelenlegieket és egy új létrehozását írják elő. A törvényjavaslat ugyanis hatályon kívül helyezi az érintett kamarákról szóló korábbi törvényeket. A mi értelmezésünk szerint a kamarai tagság önkéntessé tétele azt jelentené, hogy megszűnik a kötelező tagság, tehát, aki úgy gondolja, kilép. Ezért nem kellene felborítani egy tizenkét éve jól működő rendszert, veszélybe sodorni egzisztenciákat, hiszen országszerte több százan dolgoznak a kamarák működőképességének fenntartásáért. Nem erről volt szó, nem ezt ígérték, hiszen elvonják tőlünk a köztestületi feladatokat is, gyakorlatilag egy gittegylet létrehozását szeretnék elérni. Az egészségügyben működő kamarák ezért sürgősséggel a köztársasági elnökhöz és a miniszterelnökhöz fordulnak annak érdekében, hogy ebben a formában vonják vissza a törvényjavaslatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi nyolcadik lett Portugáliában

Talmácsi Gábor a nyolcadik helyen végzett a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság… Tovább olvasom