Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Az osztrákok megfúrhatják a bezenyei Euro Vegast

Hazánk mellett Ausztria hatóságai is vizsgálják a Bezenyén tervezett Euro Vegas megvalósítási terveit, a külföldiek a döntés előkészítésébe a nyilvánosságot is be akarják vonni.

Márpedig a határon túli kaszinótulajdonosok nem lelkesednek a beruházásért, mert attól tartanak, hogy jelentős beruházásoktól esnek el. A komplexumnak ugyanis csupán az első ütemében megvalósuló kaszinó és 22 szintes szálloda egyszerre 5400 vendéget fogadhatna. Emellett 1300 embernek is munkát adna.

Épp ezért a létesítménynek a kaszinótulajdonosok mellett a térség mezőgazdasági termelői és más foglalkoztatói sem örülnek, hiszen jelentősen drágul majd a munkaerő ára. Közben az már biztos, hogy az októberre tervezett első kapavágás legjobb esetben is csak 2009-ben történhet meg.

A Napi Gazdaság szerint az már biztos, hogy az októberre tervezett első kapavágásra legjobb esetben csak 2009-ben kerülhet sor. Tovább növeli a beruházók gondjait, hogy a koncessziós szerződés értelmében az építkezés első ütemét 2010-ig be kell fejezni. Részletek >>

Olvasóink írták

  • 1. szkíta 2008. október 20. 15:46
    „Az osztrákok legfőbb gondja,hogy nem náluk épül.Inkább a Rábával és a határra épített hulladékégetővel foglalkozzanak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az osztrákok megfúrhatják a bezenyei Euro Vegast

Hazánk mellett Ausztria hatóságai is vizsgálják a Bezenyén tervezett Euro Vegas megvalósítási… Tovább olvasom