Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Az ötezredik Sulinet-végpont

December közepén átadták az 5000. Sulinet-végpontot, a miskolci Bulgárföldi általános iskolában.

2005. december közepén Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Magyar Bálint oktatási miniszter ünnepélyes keretek közt átadta az 5000. Sulinet-végpontot, amely a miskolci Bulgárföldi Általános és Magyar–Angol Kéttannyelvű Iskolában került kiépítésre. 

A Közháló első szakaszában több mint 2500 településre jut el. Ebben a fázisban összesen 7300 széles sávú végpont került, illetve kerül folyamatosan átadásra, melyből 5 ezer oktatási intézményekben, a Közháló alhálójaként működő Sulinet keretében, az IHM és az Oktatási Minisztérium társfinanszírozásában valósult meg.

2005 végére az összes alap- és középfokú iskolában és kollégiumban működni fog a Sulinet. A Közháló-program keretében mintegy 5100 iskolából már 5000-ben teljesült ez a cél, a 2005–2006-os tanév 2. félévében pedig már valamennyi iskola rendelkezni fog széles sávú internet-hozzáféréssel.

A Közháló-program célja az iskolák internet-hozzáférésének biztosítása mellett, hogy valamennyi helyi közigazgatási szerv, közintézmény, közfeladatokat ellátó egyéb szervezet, valamint a civil szervezetek is széles sávon férhessenek hozzá a világhálóhoz.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannonhalma és Alsószeli testvérek

Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá Pannonhalma és a szlovákai Alsószeli önkormányzata.… Tovább olvasom