Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Az otthon védelmét is beírná a Btk-ba a Jobbik

A Jobbik üdvözli az új büntető törvénykönyv (Btk.) tervezetében található módosításokat az önvédelemhez való jog területén, de az ellenzéki párt tovább bővítené ennek a lehetőségét, elsősorban az otthonvédelem kapcsán - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Staudt Gábor.
A Jobbik jogi kabinetének vezetője üdvözölte, hogy az új Btk. elfogadása esetén bizonyos körülmények teljesülésekor - az arányosság követelményének megfelelve - jogos önvédelemnek minősülhetne a támadó megölése is. Az ellenzéki párt ugyanakkor azt kezdeményezi majd az új Btk. parlamenti vitájában, hogy egy lakás, vagy ingatlantulajdon bekerített területére való jogtalan behatolás esetében "az ellenkező bizonyításáig" kötelezően úgy kelljen tekinteni, hogy az a behatolás az élet kioltására is irányuló támadás. Így a Jobbik szerint bárki akár a támadó megölésével is megvédhetné saját otthonát.

Emellett a Jobbik az új fegyvertartási törvény kapcsán kezdeményezi a birtokvédelmi lőfegyver kategóriájának bevezetését is. Ilyen lőfegyvert egy vizsga letétele után bárki tarthatna otthon, de csak otthon és csak otthonvédelmi célokra.

Staudt Gábor hangsúlyozta: ezekkel az intézkedésekkel komoly elrettentő erőt lehetne sugározni a lehetséges elkövetők felé és ezzel csökkenteni lehetne a bűncselekmények számát.

Olvasóink írták

  • 1. magyarock1 2012. február 16. 14:48
    „Ez talán visszatartó erő lehetne a kissebbségek felé, kevesebb magyar nyugdíjast ölnének meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusban már tárgyalnánk az IMF-fel

A magyar kormány a jövő hónapban szeretné elkezdeni a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal… Tovább olvasom