Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Az ovisok lógásakor is megvonná a támogatást a Jobbik

A Jobbik sajnálattal vette tudomásul, hogy a kormánypártok "kettős mércét alkalmaznak" az iskoláztatási és az óvodáztatási támogatások esetében, és nem támogatták az ellenzéki párt javaslatát az igazolatlanul hiányzó óvodások támogatásának megvonásáról - erről Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője beszélt szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Közölte: a köznevelési törvény előírja, hogy 2014. szeptember 1-jétől a 3. életévét betöltött gyermeknek legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie.

Az ellenzéki párt egy törvénymódosítással azt kezdeményezte, hogy az iskoláztatási támogatáshoz hasonlóan a valós okkal nem igazolható hiányzások alkalmával az óvodáztatási támogatásnál is szüneteltethető legyen a családi juttatás. Az Országgyűlés szociális bizottságának kormánypárti többsége azonban nem támogatta a javaslat tárgysorozatba vételét, ami a Jobbik szerint azt bizonyítja, hogy a Fidesz és a KDNP kettős mércét alkalmaz a családi támogatások esetében - tette hozzá Baráth Zsolt.

Olvasóink írták

  • 2. pachakuti 2013. április 10. 15:05
    „Helyes és támogatnivaló!
    1.) Ők nem mennek, hanem a méltatlanul szülőknek nevezett segítségre vágyók viszik/kellene vinniük az oviba! Ezért még kibújásként a felelősség alól arra sem hivatkozhatnak, hogy: - Há mongyák má mög micsnyájjak vele?”
  • 1. szatyi 2013. április 10. 14:30
    „Lehet, hogy a 3-6 évesek is bandákba verődve csavarognak délelőtt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A levegőből mérik fel az ártereket Zalában

A felmérés nemcsak operatív, hanem megelőzési célokat is szolgál. Tovább olvasom