Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Az óvodából lakások lesznek

Rábcakapin a tavaly kiürült óvodaépületben lakásokat alakítanak ki, mert szeretnének bekapcsolódni a falusi turizmusba. A településre érkező vendégeknek így biztosítanak szálláslehetőséget.
Rábcakapi nem éppen a lehetőségek hazája. De mint Németh Ottó polgármester fogalmazott, az ottani emberek is élni szeretnének és nem is kívánnak elköltözni a faluból. Az önkormányzati vezetők pedig igyekeztek az alig kétszáz lelkes település lehetőségeihez mérni az elképzeléseket.

Járda, út, játszótér

Az elmúlt négy évben például felújították a belterületi utak egy részét, a főutcán rendbe tették a járdát, ugyanakkor minden esztendőben költöttek néhány százezer forintot a külterületi utakra is. A községházát és az orvosi rendelő épületét kívül-belül renoválták, a gyerekeknek játszóteret építettek. Ám ezeket a munkákat csak pályázati támogatással tudták megvalósítani. Mindemellett a nyugdíjasklub elkezdte működését és az önkormányzat a falubeliekkel egyetértve testvérkapcsolatot létesített a székelyföldi Kézdimárkosfalvával. Ebben az évben szerveztek először találkozót a községből elszármazottak számára.

Bezárt intézmények

– Negatívumként kell említeni az óvoda és a posta bezárását – mondta a polgármester. – Az óvodáskorú gyerekek létszáma annyira lecsökkent, hogy az intézmény fenntartását nem tudta vállalni az önkormányzat. A postát viszont minden tiltakozásunk ellenére is bezárták.

Továbbra is pályáznak

turizmusra, könyvtárra


Rábcakapin a jövőre vonatkozóan is vannak tervek, és Németh Ottó szerint ha kapnak hozzá segítséget, meg is tudják valósítani azokat. Ezért továbbra is élni kívánnak a pályázati lehetőségekkel. Már folyamatban van a volt óvoda épületének felújítása, belső átalakítása. Az épületben ugyanis lakásokat alakítanak ki, mert szeretnének bekapcsolódni a falusi turizmusba. A könyvtár felújítása is elkezdődött, erre több mint egymillió forintot nyertek.
Rábcakapi békésen készül az önkormányzati választásra. A posztokért nem tolonganak az emberek, hisz pontosan annyi jelölt van, mint ahány megválasztott tisztségviselő kell az önkormányzatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már megrendelhető a 2. receptköny is

Az első kötet mintájára elkészült a második kisalföldes receptkönyv is, Tovább olvasom