Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Az SZDSZ-frakció támogatja az adótörvényeket

Támogatja az adórendszer átalakításáról szóló törvényt az SZDSZ - írta közleményében Kóka János frakcióvezető a hétfői frakcióülése után.
A döntést azzal indokolják, hogy jövőre 250 milliárd forinttal, 2011-től pedig az SZDSZ módosító indítványának elfogadásával, újabb 150 milliárd forinttal csökken az adófizető emberek és a vállalkozások adóterhe. A liberális párt szerint a magyar adórendszer érdemi elmozdulást tett az egykulcsos adó felé, amit régóta el akartak érni.

Az új adótörvény értelmében a személyi jövedelemadó 17 százalékos adókulcsának sávhatára először 5 millió forintra, majd az SZDSZ javaslatára 15 millió forintra emelkedik. "Ezzel csökken a jövedelmek adóterhelése, és érdemi elmozdulást jelent az egykulcsos adó felé" - áll a frakcióvezető közleményében. Kóka János szerint a kormány által előterjesztett adócsomag összhangban van az SZDSZ programjában megfogalmazott elvekkel és a Reformszövetség koncepciójával is. Az egyszerűsödő adórendszer nyomán megszűnnek a kisadók, csökken az adóbürokrácia, és a párt terveivel összhangban a jövedelmek helyett a tulajdon megadóztatására kerül át a hangsúly.

Kóka János szerint az elmúlt két hónapban a "Bajnai-kormány többet tett a stabilizációért és a gazdaságért, mint a szocialista kormány az azt megelőző egy évben, ezért ésszerűtlen és gyáva lépés lenne kihátrálni mögüle, még akkor is, ha nem minden esetben értenek egyet egyes lépéseivel."

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. maradando 2009. június 29. 21:28
  „SZDSZ ledöfte a szomszéd tehenét !”
 • 20. dodó 2009. június 29. 17:26
  „Az SZDSZ húsz éves története végig az ország tudatos lezüllesztéséről, javainak és irányításának idegen kézre játszásáról szól(t). Ennek érdekében naponta változtatták véleményüket, a saját vezetőiket, az elveiket csak azért nem, mert az nincs és soha nem is volt nekik.
  Ami húsz éve változatlan, az a cionista érdekek mindenek feletti kiszolgálása. Mielőtt aranka2 és tsa-i leantiszemitáznának, kérem vegyék elő az elmúlt négy választásain induló és bejutott eszdéeszesek névsorát, a párt volt és jelenlegi vezetőinek a listáját, majd gondolkodjanak el! Ha ezt megteszik, már nem is kell a "munkájukat" elemezni, sőt azt sem kell megnézni, hány kettős (izraeli-magyar) állampolgár található közöttük.”
 • 19. comet 2009. június 29. 17:04
  „egy nulla párt nulla valakije böfizett eggyet. Na és?
  Ha Kóka reflektorfénybe akar kerülni akkor inkább a Bajnaival közösen megjátszott 3 milliárd hasznot hozó (mármint nekik) offshore ügyletéről meséljen. Az többeket érdekelne, főleg ha a közvetlen hallagtósága közt bíró és ügyész is szerepelne. A vád mondjuk lehetne beosztással ill. hatalommal történő visszaélés, különödeen nagy kárt okozó hűtlen kezelés.”
 • 18. gardista33 2009. június 29. 12:46
  „1 %os párt utolso vergödései ezek. ezek a tények.”
 • 17. garbon 2009. június 29. 12:42
  „Anyátok eladását is megszavaznátok rühes SZDSZ.”
 • 16. gerbera 2009. június 29. 12:36
  „KICSIT MÁS TÉMA,BOCS,A TEGNAPI CIKKHEZ ,MIBEN A RENDŐRT PROBÁLTÁK ELMARASZTALNI ,,ÁLLÍTÓLAGOS CIGÁNY BALHÉ KAPCSÁN,,
  JÓ LENNE HA EZ AZ ALFÖLDI SAJTÓ MEGJELENÍTENÉ A VALÓSÁGOT ,EZT A CIKKET IS,, NEM EGYOLDALÚAN FORMÁLNÁ A HÍREKET A KORMÁNY SZÁJA ÍZÉRE.ÉS PÁRTATLAN MARADNA .
  A NÉP KÖZÖTT ÉLNEK A CIGÁNYOK ,MINDENKI EGYÉNILEG TAPASZTALJA ,ÉS KERÜLI A CIGÁNYOKKAL VALÓ KÖZELSÉGET,MERT SOHA NEM TUDJA SENKI NEM E A KORHÁZBAN KÖT KI, VAGY HAZA SE ÉR A CSALÁDJA KÖZÉ.

  RENDŐRÖKRE LŐTTEK
  Drávakeresztúron már nemcsak baltát, pisztolyt is rántottak.
  Kommandósokkal kellett megfékezni Drávakeresztúron egy család három tagját, akik fegyverrel, baltával, üvegekkel, kövekkel támadtak az intézkedő rendőrökre.

  A rendőrség vasárnap éjjel egy drávakeresztúri családnál akart intézkedni, de a három testvér már az utcán megtámadta őket. Egyikük baltát fogott, a másik üvegeket, köveket dobott rájuk, harmadikuk pedig gázfegyverrel legalább tízszer rájuk lőtt. Azzal is fenyegetőztek, hogy felgyújtják a szomszéd házát, de a kihívott kommandósok hamar kiértek, és elfogták őket.

  A három férfit őrizetbe vették, ellenük hivatalos személy elleni erőszak, csoportos garázdaság, és többrendbeli zaklatás bűncselekmény miatt indult eljárás, közölték a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon.”
 • 15. achilleus 2009. június 29. 12:31
  „Bocs! Eredetileg tényleg csak egy kérdést terveztem.”
 • 14. achilleus 2009. június 29. 12:28
  „http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=278626&fr=hs
  De itt Oszkó tájékoztatójának egy részletesebb leírása.
  Csak egy kérdésem lenne, vajon kik juttatták ebbe a helyzetbe az országot?
  Vajon kik állították be magukat az adócsökkentés kormányának, vajon kik kampányoltak radikális adócsökkentéssel (szdsz?), vajon kik voltak kormányon, amikor a "világgazdaság pénzbősége" még ezt lehetővé tette volna, vajon mire használták a "világgazdaság pénzbőségét" (vö. GYF: öszödi beszéde)? Ki adta becsületszavát az adócsökkentésre (Medgyessy és Gyurcsány is!) Hogy lehet akkor ez: "A marginális adóék a miniszter szerint az átlagbérnél rendkívül magas, a többletjövedelemből 71 százalék kerül az államkasszába, ebben vezetők vagyunk a világban." Igen!!!!! Ezt a pénzügyminiszter mondja, Logaritmus, az Oszkó!”
 • 13. gardista33 2009. június 29. 12:28
  „tényleg logar,te haszonélvezöje vagy a rendszernek vagy csak egy balek vagy aki még mindig hiszékeny és rájuk szavaz. ?”
 • 12. gardista33 2009. június 29. 12:27
  „logaritmus: mszp 9 % . fidesz+jobbik 56+15 = 71 % . miröl hablatyolsz itt? és akkor most jöjjön az igazsag,elvtársak:idézek egy ujsagbol: "Két év távlatából kijelenthetö:az országos hálózattal rendelkezö Gárda átalakitotta a magyar közéletet.A biztonságukat féltö polgárok áldják a nevét,a bünözök viszont rettegnek töle!"”
 • 11. atipusos 2009. június 29. 12:20
  „moderálva off”
 • 10. achilleus 2009. június 29. 12:16
  „Logaritmusnak még az ilyesféle, pénzügyminiszter által bejelentett evidenciák sem jutnak el a tudatáig:
  "Oszkó Péter pénzügyminiszter minapi bejelentése. Eszerint idén a tervezettnél nagyobb mértékben csökkennek az adóbevételek. A kormány korábban 800 milliárdos kieséssel számolt, ám azóta kiderült, hogy minimum 900 milliárdos a csökkenés. Ennél nagyobb kiesést valószínűleg egy - mégoly rosszul tervezett és kivitelezett - adócsökkentés sem produkálna. Ám akkor legalább ott lenne a fellendülés reménye. Most pedig még ez sincs." idézet innen: http://jobbklikk.hu/index.php?Cikk=742#tovabb
  Az eredeti pedig itt: http://www.hirado.hu/Hirek/2009/06/25/13/Oszko_a_tervezettnel_nagyobb_mertekben_csokken_az_adobevetel.aspx”
 • 9. cyt 2009. június 29. 12:08
  „Nos Logaritmus szerintem abban tévedsz, hogy csak egyetlen egy gazdaságpolitika létezik, mégpedig az, amit a szoclibesek most visznek. Ha csak az létezne, akkor igazad is lehetne. Ha azonban valaki egyészen más alapokból (premisszákból) indul ki, és egyészen mást tart elérendő célnak, mint a szoclibesek, akkor IGENIS ELKÉPZELHETŐ egy egészen más menetrend is. A szoclibesek soha nem voltak kompromisszumképesek, a kádári rendszer megmondó politikája világított ki minden lépésükből. Zsigerből lesöpörtek minden olyan ötletet, ami nem tőlük indult ki. Így aztán belekormányozták magukat egy totáléis csődbe. Ennek felelősségét szeretnék szétkenni, de ez nem fog menni. Próbálj meg te is egy másik célt kitűzni, mint a szoclibesek tették eddig, és akkor esetleg neked is eszedbe juthat valami más út is. Tűzd ki például célul a magyar ipar, a magyar vállalkozók, a magyar mezőgazdaság fellendítését, a magyar lakósság életszínvonalának, tudásának emelését, és mindjárt más dolgokra és más módon kellene költened a pénzt, nem pedig azokra és úgy, ahogyan eddig történt. ... Ja, hogy a MÁSKÉNT gondolkodó embert nem szeretik a szoclibesek? Hát akkor ez van, ami van ....”
 • 8. igazságkereső 2009. június 29. 11:59
  „Az egész törekvés, mely a Bajnai kormány munkáját jellemzi,akkor lenne hiteles, ha most minden foglalást leállítanának és újra megvizsgálnák,hogy mi okozta, okozza az adósok tartozásaiknak nem fizetését.Ha a munkahelyük megszűnt, mert felszámolták, stb..okok miatt teljes moratóriumot kellene hirdetnie a kormánynak,hisz nem tehetnek azok, akik önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe.Ha és amennyiben a kormánynak nem szándékolt lépése az emberek teljes ellehetetlenítése, akkor meg is lépi a foglalási moratóriumot.Ki kell dolgozni a kormánynak egy mindenki számára elfogadható részletfizetést és a bankok foglalási lépéseit addig zárolni! Ha ezt meglépi a kormány, akkor elhiszem a segítő szándékát amit egyébként hirdet is, ha nem , akkor bebizonyosodik a Magyarországon élő polgárok szándékos tönkretételének folyamata.”
 • 7. papsajt 2009. június 29. 11:55
  „nem szoktam fogadni,de az életemet tettem volna rá, hogy továbbra is benyalnak a szociknak. aztán majd megint jön a képmutató elhatárolódás. undorító hazug T3TV3K”
 • 6. gerbera 2009. június 29. 11:09
  „Kádári diktatura emberei, gazdaságilag elő készítették az országot ,annyira eladósították, népet kifosztották, ,hogy ha jobboldali kormány nyerne,ellehetetlenítették ,bukásra ítélve, ,mert bizony a nép eléggé buta, jobboldaltól elvárják ,rögtön a választás után jöjjön a kánaán ,jó lét ,mert ha nem vissza követelik azt a multat ami tönkre tette őket ,szidják köpködik a jobboldalt ,de nem jut eszébe a népnek ,hogy azokat segítették kormányra akiknek köszönheti a az ország kizsákmányolás, és ez ellen nem tiltakozik a nép ,türi a végtelenségig, hagyja magát birka módra a mészárosok kése alá való kivégzést. Kommunisták soha nem változnak meg.”
 • 5. delvers 2009. június 29. 11:02
  „nekik mostmár mindegy, mit tesznek! Végük van, így csak az a kérdés meddig bosszantanak minket!”
 • 4. Logaritmus 2009. június 29. 10:52
  „Cyt, nem biztos, hogy ez a forgatókönyv érvényben marad egy esetleges Fidesz győzelem esetén, sőt biztosan látványosan szakítanának a Bajnai-kormány gazdasági programjával de nem ezért fontos költségvetést csinálni, hanem mert az ország így tud működni, így finanszírozható, így működik rendesen az élet. Egyébként meg akarhat bárki bármit, szerintem Magyarország annyira függ a külső finanszírozóktól, hogy úgyis csak olyan programot lehet sikeresen végigvinni, amit külföldön is támogatnak. Minden más csak hamvába hullt ötlet marad, nem lesz hozzá pénz, politikai támogatás, semmi. A feltételek adottak, a körülmények még szerencsésen változhatnak, de nagyon mást nem lehet csinálni.

  Gerbera: hidd el, más jó érzésű embernek meg a Fidesz-Jobbik pártoktól forog a gyomra, megint mások meg tojnak az egészére és várják, hogy az ész kerüljön végre felülre”
 • 3. gerbera 2009. június 29. 10:36
  „Annyira undorítok mszp-szdsz,csak a nevüket említsék a rabló pártnak , jó érzésü embereknek forog a gyomra ,hányiger .”
 • 2. cyt 2009. június 29. 10:18
  „Ugyan miből gondolják (HISZIK!!!) ezek a szockibesek, hogy ez a forgatókönyv fog megvalósulni a következő parlamenti választások után?????? Kóka meg a szemfényvesztésen, hazudozáson, ígérgetésen kívül csak a sajátzseb-megtöméshez és az országkiárusításhoz ért. Aljasok és becstelenek mindannyian, akik még most is támogatják a Bajnai kormány politikáját.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok ültetvényen előszüretelte a szőlőt a jégverés

Az elmúlt 20 évben nem tapasztalt rendkívüli időjárás megviseli a szőlőültetvényeket. Sok helyen… Tovább olvasom