Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Az SZDSZ a 100 napról

Pozitívumokról és negatívumokról egyaránt beszélt Kóczán Zoltán, az SZDSZ soproni vezetője, mikor a városvezetés első száz napját értékelte. Kiábrándítónak tartja, hogy nem a polgármester irányít, de látszik, hogy komoly reformok is várhatók.
– Mindenki számára figyelmeztető tény, hogy Sopront nem Fodor Tamás polgármester irányítja, hanem a budapesti Fidesz-központ – kezdte a városvezetés első száz napjának értékelését Kóczán Zoltán, az SZDSZ soproni vezetője. – Az elmúlt tizenhat évben ilyenre még nem volt példa. Sajnálatos továbbá, hogy a száz nap nem volt elég akár egy olyan lépésre, mely előbbre vitte volna városunkat. Csak az előző ciklus tetteinek boncolgatása történt. Azt a hatalmas energiát és időt, melyet a lejáratási kampányba fektetnek a városvezetők, előremenetelre – például a költségvetés összeállítására – illett volna fordítani.
Kóczán Zoltán pozitívumokat is említett az értékelés során. Elégedetten nyilatkozott a Sopron Holding Zrt. új vezetőit illetően.

– Látszik, hogy a városvezetés sok hasznos változást komolyan gondol, reméljük, ezeket meg is teszi – tette hozzá az elnök. Kóczán Zoltán azt is elmondta, bízik abban, hogy a megkezdett beruházások befejeződnek, ehhez – kormányzati kapcsolataival – igyekszik segítséget nyújtani. Mindamellett kifogásolta, hogy a városban emelkedő közüzemi díjakat a városvezetők kormánydöntések következményeiként tüntetik fel. Mint fogalmazott, az emelések helyi mértéke nem függ ettől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz a vagyonellenőrzés eredménye?

Tovább olvasom