Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Az SZDSZ egyeztetne a holokauszt-tagadókat büntető törvényrő

Az SZDSZ négypárti tárgyalást kezdeményez az MSZP holokauszttagadás büntethetőségére tett indítványával kapcsolatban.
A liberális párt meggyőződése, hogy fel kell lépni a holokauszttagadás ellen. Nem folytatható tovább az a gyakorlat, hogy 6 millió ember, köztük 600 ezer magyar állampolgár tervszerű meggyilkolását hazugságnak nevezzék. Az egyik legalapvetőbb szabadságjogot, a szólás szabadságának jogát azonban csak a legnagyobb körültekintéssel, a lehető legszélesebb konszenzus mellett lehet korlátozni - derül ki Gusztos Péter szerdai közleményéből.

Az SZDSZ szerint már maga az egyeztetés ténye világos üzenetet küldene a gyűlölkődöknek: a magyar demokratikus pártok semmilyen közöséget nem vállalnak eszméikkel. Komoly eredmény lenne, ha ebben az ügyben eltekintenénk a pártpolitikai logikától, és még a héten megkezdenénk az egyeztetéseket. Gusztos azt szeretné, ha az MSZP előzetes küldje meg a javaslatát minden frakciónak, és annak reményében üljenek le tárgyalni, hogy egy konszenzusos négypárti javaslatot tudjunk az Országgyűlés elé terjeszteni.

Az MSZP szombaton jelentette be, hogy törvényjavaslatot terjeszt be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy büntethető legyen a holokauszt-tagadás.

Olvasóink írták

 • 5. flexsnake 2009. április 29. 21:33
  „NA végre. Ez kell ide. Aki nácit játszik az rohadjon börtönben egész életében. Természetesen csak addig amíg a halálbüntetést újra be nem vezetik.”
 • 4. dodó 2009. április 29. 20:51
  „"346 milliót kért és kapott az SZDSZ-es bűnöző

  Két újabb üggyel gyanúsították meg a nyomozó ügyészek szerdán Gál Györgyöt, a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának korábbi liberális elnökét. A mostani feltételezések szerint a korábbiakon túl további 40 millió forintot kapott azért, hogy két ingatlant egy vállalkozónak adjon el.
  Ezzel együtt összesen már 16 önkormányzati ingatlan eladásával kapcsolatban vizsgálódnak a nyomozó ügyészek. A gyanú szerint Gál György pedig összesen 346 millió forintot kért és kapott a segítségéért.
  Gál Györgyöt eddig különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsították. A mostani gyanúsítás hivatalosan két rendbeli fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett vesztegetés - tájékoztatott közleményében Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.”
 • 3. dodó 2009. április 29. 20:35
  „Az eSZDéeSZ-nek az ügyészséggel kellene egyeztetnie! Persze ehhez néhány tökös ügyész is kellene...”
 • 2. garbon 2009. április 29. 16:47
  „A dögvész vagy a pestis vinné el őket minden pereputtyaival eggyütt az SZDSZ-et és az MSZP-ét.”
 • 1. garbon 2009. április 29. 16:39
  „SZDSZ előbb adja vissza az állampolgároktól ellopott pénz aztán lehet holokauszt játszani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kevesebbet járnak az emberek étterembe

A "városi alsóközép" réteg nem szeret étterembe járni, és ragaszkodik a tradicionális termékekhez. Tovább olvasom