Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Az SZDSZ július 12-én választ új elnököt

A Szabad Demokraták Szövetsége július 12-én tartja tisztújító küldöttgyűlését - erről szombaton döntött a párt Országos Tanácsa.
A párt élére most Retkes Attila az egyetlen hivatalos jelölt. Az Ügyvivői Testületbe illetve az SZDSZ elnöki posztjára július 6-án éjfélig lehet jelölteket állítani.

Az SZDSZ Ügyvivői Testületének (üt) 12 tagját, valamint elnököt választ július 12-én a párt tisztújító küldöttgyűlése. Az elnök szintén tagja egyébként az üt-nek.

Az eddigi egyetlen hivatalos jelölt Retkes Attila elsősorban a párt egységét kívánja visszaállítani és változásokat tervez a frakció vezetésében is. A másik lehetséges jelölt Badacsonyi Szabolcs, akit eddig két megye biztosított támogatásáról, szintén a párt egységét erősítené, ha bizalmat kapna, ám a frakciót érintő esetleges személyi változásokról nem kívánt nyilatkozni. Bizonyos feltételek mellett Gusztos Péter is vállalná az elnök-jelöltséget. Mindhárom politikus támogatásáról biztosította a kormány válságkezelő programját.

Az SZDSZ elnöki posztjára, illetve az ügyvivői testületbe július 6-án éjfélig lehet jelölteket állítani. Az elnökjelöltséghez legalább négy megye, az üt-tagsághoz kettő megye támogatása szükséges. A jelölteknek két napjuk van arra, hogy eldöntsék, vállalják-e a jelölést, és programjukat is eddig kell elkészíteniük. A jelöltek végleges névsorát és programját az SZDSZ július 9-én teszi közzé saját honlapján. Az új elnökről és üt-ről a párt július 12-i tisztújító küldöttgyűlésén döntenek.

A párt tisztújító küldöttgyűlését azért kell összehívni, mert a rossz európai parlamenti választási szereplés után Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke és az ügyvivői testület több tagja lemondott.

Olvasóink írták

 • 6. trainman 2009. június 28. 11:31
  „Mi, vagy ki az az SZDSZ? Valami parazita?”
 • 5. garbon 2009. június 28. 09:47
  „Buzik és prostik antiszemita pártja nem tud felemelkedni mert a népnek elege van ebőől a dillentás pártból és véglegesen megvonta a bizalmat. <moderálva>”
 • 4. maradando 2009. június 28. 02:42
  „Egy transzvesztita éppen megfelelne vezetőnek.Kellőképpen tudná egyszerre érvényesiteni a férfi és női jogokat !”
 • 3. passar 2009. június 27. 22:54
  „Tűnjenek már végre a ....!”
 • 2. Zejko 2009. június 27. 19:10
  „Kiknek?”
 • 1. gardista33 2009. június 27. 18:53
  „minek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végzetes autóbaleset: 70 méteres féknyom

Szörnyethalt két fiatalember, miután autójuk fának csapódott a szigetközi úton, Dunaszentpál… Tovább olvasom