Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

''Az SZDSZ nélkül nincs folytatás''

A választások igazi tétje, folytathatja-e a kormányzást a szocialista-liberális koalíció, vagy visszajön a Fidesz – jelentette ki Magyar Bálint.
A választások igazi tétje, folytathatja-e a kormányzást a szocialista-liberális koalíció, vagy visszajön a Fidesz – jelentette ki Magyar Bálint sajtótájékoztatóján, amelyet dr. Kertész Zoltán képviselőjelölttel tartott Sopronban, és amelyen jelen volt Kóczán Zoltán, az SZDSZ helyi elnöke is.

– Ahol az SZDSZ kormányzati szerepet vállalt, ott nem félt és bátran belevágott a reformokba, még akkor is, ha ezek konfliktusokat szültek – mondotta Magyar Bálint oktatási miniszter. – A reformerek és a patópálok küzdelme ősi magyar tradíció, mi ebben a küzdelemben a reformerek tradícióját valljuk magunkénak, a társadalom igényei szerinti változást, a modernizációt, az európaiságot.

A választások igazi tétje, hogy folytathatja-e a kormányzást a szocialista-liberális koalíció, vagy pedig visszajön a Fidesz. Először van esély arra a rendszerváltás utáni magyar politika történetében, hogy az éppen hatalmon lévők folytathatják a kormányzást, de látni kell világosan, hogy a választásokat a liberális szavazók döntik majd el. A szabad demokraták jó szereplése nélkül nincs folytatás. Ezt kell végiggondolniuk a választóknak. Amennyiben nem akarják a Fidesz-kormányzást, akkor az SZDSZ-re kell szavazni.

– Megértem már – 1998 után –, hogy milyen volt, amikor a Fidesz a reformokat öncélú politikai okokból megakasztotta – folytatta az oktatási miniszter. – Most is van mit veszíteni, mert jó néhány dolgot felül akarnak vizsgálni, miközben például a magyar felsőoktatás történetének legnagyobb beruházási programja valósul meg magántőke bevonásával, mert nyilvánvaló, hogy hagyományos költségvetési forrásokból ez nem finanszírozható. A Fidesz zászlajára tűzi Széchenyit, ugyanakkor boszorkányüldözést folytat azok ellen, akik kimondják azt a szót, hogy hitel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás előtt a labdarúgók

Mandátumának lejárta előtti utolsó ülését tartotta a megyei labdarúgó-szövetség elnöksége, amelyen… Tovább olvasom