Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Az SZDSZ szerint fontos a pártprogram

Bemutatta három megyei képviselőjelöltjét a Szabad Demokraták Szövetsége.
A párt az első győri választókörzetben Fodor Pálnét, a másodikban Mohos Pétert, a harmadikban Graffelner Kálmánt indítja. A pénteken tartott sajtótájékoztatón Mohos és Graffelner szólt röviden a kampányról és az SZDSZ programjáról.

Graffelner Kálmán elmondta: a liberális elveket átfogóan tükrözi az SZDSZ országos küldöttgyűlésén elfogadott program.

– A liberálisok programját a szabadság, a verseny és a szolidaritás hármas jelszava fogja össze. Fontosnak tartjuk, hogy az állam ne gyámkodjon az emberek felett, felnőtt, önállóan gondolkodni tudónak kell tekinteni a magyar lakosságot. Ehhez megvitatható programok kellenek, nem ígéretek – mondta a képviselőjelölt, akitől megtudtuk azt is: a leírt programot korlátozott – néhány ezres – példányszámban adják ki, de a www.szdsz.hu című honlapon hozzáférhetnek a választók.
Mohos Péter hangsúlyozta: elképzelhetetlen, hogy egy pártnak ne legyen programja, amit számon lehessen tőle kérni.

– Elszomorítónak tartom Orbán Viktor kijelentését, amely szerint eljárt az idő afelett, hogy a pártok programot alkossanak. Mi éppen úgy gondoljuk, hogy egy választásnak ezek ütköztetéséről kell szólnia, s nem a mocskolódásról, a gazdaságilag egymásnak ellentmondó, megvalósíthatatlan ígéretekről. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy annak ellenére, hogy a szocialisták és a konzervatívok nem alkotnak programot, Magyarország számára létezik szocialista és konzervatív alternatíva is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sipos Judit, a modern kor fiatal festőművésze

Ma már nem elég otthon ülni és szép képeket festeni – a művészet ugyanis nem adja el saját… Tovább olvasom